Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Intim beszélgetések

Őszinte, kitárulkozó beszélgetések. Szexuális kalandozások.

Friss topikok

Zalán fejtegetés: Kiéheztetési-túltáplálási spekuláció

2014.08.21. 13:50 :: Zalán_ib

Sokan hasonlítják a szexuális vágyat az éhséghez, étkezési szokásokhoz. Persze, mint minden hasonlat, ez sem teljesen analóg, mégis megpróbálkozok most én is ezzel. :)

Naked-sushi-jpg.jpg

Mostanában beszélgetések alkalmával egyre többször kerül elő témaként az eltérő szexuális igény, mint probléma, a viszonylag hosszabb kapcsolatban lévő ismerősök között. A mostanában gondolom nem véletlen. A korosztályunk pont abban az élethelyzetben van, mikor már legtöbben megállapodtak, a gyerekek kezdenek cseperedni.

Mivel idáig eljutottunk, valószínűsítem, hogy azért többünknél nem volt ekkora gond az elején, az eltérő igényekből. Mostanra mégis... Hogy lehet ez? Miért alakulhat ez ki ennyi párnál? Van lehetőség tenni ellene?

Nem tudom ismeritek-e a szexrőlszabadon blogot? A házigazda Skarlát Betű, aki még a hűtlenség blogot is vezeti. Ha valaki ezeken a blogokon töltött picit több időt, elég hamar kialakulhatott a feltett kérdésemre az egyértelmű válasz.
Pár év után elmúlik a szerelem, majd ezután egy kis idő múlva a szexuális vágy is. Többségében a férfiak viszont elfogadják ezt a helyzetet, és nekik megfelelő ez a kihűlt szex is, majd a házasság jogán, ezt követelik is rendszeres időszakonként. A nők próbálnak teljesíteni, de az évek múltával egyre kevésbé megy nekik. A végére meg kifejezetten az évi 0 darab szexel lennének kibékülve. Természetesen csak a férjükkel.
Nem akarom vitatni, hogy ez a jelenség létezik. Sőt, biztos vagyok benne, hogy sokkal elterjedtebb, mint azt sokan gondolnák, vagy ez elfogadható lenne (egy nő is sok, akinek így kell szenvedni). Mégis, azt gondolom hogy ezt az esetet tegyük félre. Az a nő, aki ebben van benne, jobb, ha nem is olvassa tovább, mert csak jobban el fog keseredni azon, amit írok. Ugyanis az említett esetben, teljesen felesleges fejtegetés az egész, mert hiába illik az elmélet rájuk is, igazi megoldás mégsincs.

Erre a problémára próbálok egy másik magyarázatot adni, ami ha a pár picit odafigyel, talán nem ennyire végzetes és visszafordíthatatlan.
Tehát, adott a szituáció. Egy pár, akik régebb óta vannak már együtt, és mostanra kialakult az a helyzet, hogy az egyik fél sokkal többet igényli a szexet, mint a másik. 
Tegyük az is fel, hogy nincs a háttérben semmi megbújó mélyebb probléma. Őszinték egymással. Sőt, szinte luxusként még az is legyen adott, hogy az elején jó volt a szex mindkét félnek.

Egy kis kitérő: Érdekes módon, én többet találkoztam ezzel a női oldalról. Vagyis, hogy a nők kevesellték, de ez valószínűleg egy hamis kép bennem. Ez inkább férfi probléma szokott lenni. Anno, sokat beszélgettem neten, szinte csak nőkkel, innen jöhetett ez a 'tévkép'. Vagy nézzük meg Pirosat is. Ő is azt mondta, hogy volt időszak, mikor kevesellte, pedig igazából nem is élvezte. Kitérő vége.

Sokan tapasztalhattátok már azt, hogy az évek során a szexuális étvágy nagyon hullámzó.  Nekem pl. amúgy is van egy olyan tendencia, hogy ha épp mondjuk előző nap volt egy jobb alkalom, akkor biztos, hogy a következő napokban jobban kívánom. Majd, ha még sem jön össze valamiért, akkor úgymond lenyugszom, és simán elvagyok nélküle. Aztán pedig jön az éhezési fázis. Mikor is megint nagyon elkezdem kívánni. Nem mondom, hogy minden alkalommal így van, de azért nagyrészt ez jellemző rám.

Most a fontos az 'éhezési fázis'. Mindenkiben kialakul egy idő után, ha nincs szex. A probléma akkor van, ha ez az állapot relatív sokáig fenn áll. Itt jön a képbe megint a kaja hasonlat. Egy éheztetett ember, lehet jóllakik, miután végre ételhez jutott, sőt még kevesebbel is beéri sokszor, mégis hamarabb éhes lesz. Többször megkívánja, akár csak az íze miatt is az ételt. Talán hasonlat nélkül is logikus. Ha sokáig nem volt szex, akkor egy alkalom ideiglenesen kielégítő, de sokkal hamarabb fogja megint kívánni az ember.
A kevesebb igényű fél, sokszor nem veszi ezt figyelembe, így azt gondolja, hogy egy-egy szeretkezés után visszaállt a rend. Picit pihenhet, leereszthet a szexualitás témával, foglakozhat mással. Viszont így eléri, hogy a másik fél szinte folyamatosan a kiéheztetett fázisba van, ami nagyon nem jó hosszú távon. Azért nem, mert egy esetleges fél-egy évig tartó ilyen időszak után, a nélkülöző fél már maga is elhiszi, hogy neki sokkal több szexre van szüksége a valósnál. Valamilyen szinten, főleg kívülállóként, ha csak az egyik felet ismerjük, még teljesen meg is lehet érteni az álláspontját. Kezdetben úgy érzi, a párja nem kívánja őt. Ezután pedig, hogy de hát házasok, legalább erőltesse meg egy kicsit magát a másik. Még később pedig, hogy a másik fél esetleg frigid/impotens. Talán mindannyian találkoztunk már ezekkel a frusztrációkkal. A szerencsésebbek csak hallomásból.
Természetesen ez tudat alatt megy végbe, nem nagyon szokta az ember ezt így átgondolni. Az tudatosul, hogy Ő (kitalálok egy számot) naponta-kétnaponta szeretné, míg a másik fél hetente-kéthetente. Ez már egy akkora különbség, amit lehetetlen áthidalni. Ha így kezdték volna a kapcsolatba, akkor nem is lennének már együtt.

Mindeközben vizsgáljuk meg a másik felet. Ő ezalatt az időszak alatt, csak azt tapasztalja, hogy folyamatosan erőltetve van a szex számára. Ezért hamarabb belemegy a dologba, azelőtt mielőtt azt igazán megkívánná. Könnyen lehet, hogy egyszer sem kívánta meg úgy isten igazából, az elmúlt egy évben. Mégis csinálja. Ebben az esetben nem csoda, hogy egyre kevésbé kívánja, és egyre később akarja újból. Mint az az ember, akit folyamatosan etetnek. Már épp lassan megéhezne, mikor gyorsan bedob egy fánkot, csak azért, mert látja, hogy a párja már nagyon éhes. Egy ideig működik az alkalmazkodás, de azután már szinte hallani sem akar a kajáról, nem hogy egyen. Ezzel az oldallal is sokat találkozhattatok már. Épp ugyan annyira megérthető. A férfi vagy a nő, aki úgy érzi először, hogy picit vissza kellene venni a szexből. Később, kifejezetten próbálja kerülni azokat a szituációkat, amik a párjában eszébe juttathatja. Végül pedig eljut oda, hogy az összes együttlét csak egy kínszenvedés.
Hamar elérkeztünk ahhoz, hogy a kevésbé aktív fél, a 3 naponta helyett, először csak hetente, később kéthetente megy bele a dologba, akkor is pont azelőtt, hogy úgy igazán tényleg megkívánná.

Ebből már látható is, hogy a kiéheztetési-túltáplálási időszakban az igények annyira eltávolodnak egymástól, sőt olyan sebeket ejtenek a másikon, hogy már nincs megoldás. Megcsalás, válás lesz a vége. Próbálkozhatnak évekig, el lehet költeni vagyonokat párterápiára, csak mégtöbb szenvedés lesz a vége.
Míg, ha valahogy felismerik, hogy ebben a fázisban vannak és valahogy tesznek a megszüntetés ellen, hirtelen máris kiderül, hogy a valós szexuális aktivitásuk annyira közel van egymáshoz, amiből nem is lenne probléma egy ici-pici kompromisszum után.

A megoldás egy teljesen másik téma. Sokan beszélnek róla, sok mindennel próbálkoznak. Kommentekben akár bele is mehetünk, de a poszt nem erről szól. Az első lépés mindig az, hogy felismerjük azt, hogy a szituáció, amibe kerültünk, pontosan miből ered. Aztán, hogy elismerjük, később ebből nagy probléma lehet, ha nem kezeljük. Végül pedig, hogy próbáljunk megoldást találni.

Egy korai felismerés esetén, még a végén kiderül, hogy a megoldás keresést, mind a két fél nagyon fogja szeretni.

14 komment

Címkék: zalán fejtegetés

A bejegyzés trackback címe:

https://intimbeszelgetesek.blog.hu/api/trackback/id/tr916611273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.08.29. 11:33:34

volt egy (nem: több...) mondat, amin szíven ütött. Vagy maxosabban fogalmazva: farkon csípett.
Leginkább talán ez:
"[...mert egy esetleges fél-egy évig tartó ilyen időszak után, a nélkülöző fél már maga is elhiszi, hogy neki sokkal több szexre van szüksége a valósnál.]"

És ilyenkor elkezdődik a körhinta, hányásig. Tudom. Sőt: tudjuk...

Érdekelne a Megoldás. Vagy egyáltalán, bármiféle ötlet.

mondja Max, szokásához híven teljesen komolyan.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.08.29. 14:18:58

@Max & Maxina: Nem tudom biztosan, hogy egyetértesz-e a mondat tartalmával vagy sem. Még nem ismerjük egymást annyira, de abból indulok ki, hogy igen. :) Lehet ez pici beképzeltség részemről.

Ha a férfi a túltáplált fél, talán egy fokkal könnyebb. Vagy csak velem van így, de úgy gondolom, hogy férfi oldalon benne van az egyenletben egy bizonyos fokú teljesítési 'kényszer' és ha ez sikerül, akkor annak az örömérzete.

Picit világosabban megfogalmazva, ha a ff kívánja kevesebbszer, és mégis ráveszi magát, és sikerül, akkor az adhat annyi pluszt, amiért később is úgy fogja gondolni, hogy megéri akkor is, ha annyira még nem is kívánja.

Ahogy írtam a posztban, ez az eset az, amiről több tapasztalatom van, a lányismerősök miatt, mármint, hogy a nő a kiéheztetett. Ezen esetek nagy részében, bizony a ff-nek gondja volt a nő kielégítésével valamennyire. Így aztán ez a plusz, amit említettem nem játszott közre.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.08.29. 14:27:49

@Max & Maxina: Fordított esetben, bizony fel kell mindkét félnek ismernie, hogy ebben vannak benne.
Azt hiszem a ff két dologban segíthet ilyenkor. Megpróbálja megértetni a párjával, hogy számára igen is mennyire fontos ez a dolog. Nem csak a szex, hanem a szex VELE. Alap esetben nem mindenkire áll és bárkit megdugna, hanem a párját kívánja. El kell magyaráznia, hogy egy ff-nek a szex ugyan úgy az intimitás része, és erősíti az összetartás érzését, nem csak azért van, hogy ne legyünk kanosak.

A másik pedig, hogy próbál picit ő is megértőbb lenni. Megpróbálja megérteni a nő okait. Egy ideig ez is működhet, de persze nem végtelenségig.

Női oldalról pedig, az önismeret sokat számít. Megpróbálni megfejteni, hogy pontosan miért kívánja kevesebbet, aztán pedig kikutatni, mik azok a dolgok, amik pozitívan hathatnak a libidóra nála. Ezeket meg elmondani a férfinak. Próbálgatni őket.

Hédi_ib 2014.08.29. 15:18:26

Én úgy gondolom, a megoldáshoz az első lépés a felismerés. Ha ez megvan, akkor már lehet dolgozni az egyensúly helyreállításán. Fel kell ismerni, hogy miért nem kívánja az adott fél a szexet eleget. Ezt meg lehet oldani beszélgetéssel, önismereti tréningekkel amiket akár a netről is le lehet nézni. Meg kell próbálni odafigyelni, hogy sokkal több testi kontaktus legyen a felek között és ez alatt nem feltétlenül az erotikus dolgokat értem. Egy érintés amikor elmennek egymás mellett a lakásban igazán hatásos lehet idővel. A lényeg, hogy dolgozni kell ezen a problémán, de ez csak akkor működhet ha meg tudják találni a lelki egyensúlyt is. Látom Zalán nagyon szétválasztotta a nő ill a férfi oldalt, amivel nem értek egyet. Szerintem mind a két félnek okozhatnak szexuális problémát ugyanazok a történések. Kevés olyasmi lehet ami egyik oldalon problémához vezet de a másikon nem. Gondolok itt olyan szélsőséges dolgokra mint pl nőknél a szülés. Férfiaknál nem tudok ilyen jellegű erős visszatartó hatású esetről írni, mert nem ismerek ilyet. Ez persze nem azt jeleni, hogy nincs, csak én vagyok tudatlan ebben a témában.
De visszakanyarodva, mindenképpen úgy érzem, hogy a felismerés, megbeszélés az első amit meg kell tenni, és után pedig el kell dönteni, hogy a felek hajlandóak-e megtenni a másikért azt ami javíthat a helyzeten. Amennyiben ez egyik fél részéről elutasítást jelent, akkor nincs mit tenni. Ám ha mind a két fél megteszi amit megbeszéltek, akkor halleluja... mehet a menet... Sok türelem és kitartás kell hozzá ez biztos, de én hiszem, hogy ha a felek szeretik egymást, akkor semmi nem jelenthet akadályt.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.08.29. 18:30:50

@Zalán_ib: a VELE nagybetűvel: ez nagyon tetszett. A napokban, egy szörnyű periódusunk végén (na jó, egyelőre: a vége felé...) mondtam hasonlót. Hogy ti. rájöttem & ráéreztem, hogy mi a különbség a Szex Valakivel és a Szex Veled között. Az persze egy másik történet, hogy a Max-szexelmélet szentháromsága is szóba került, ahol a harmadik rész a Szex Senkivel volt. És még másik történet az, amelyik arról szól, hogy... (ez tényleg OFF)
@Hédi_ib: a megértés jó dolog. Nekem például a fétisem. Aztán több hónapnyi csodás terápia alatt-után jöttem rá ("értettem meg" :-P), hogy a megérzés legalább ennyire lényeges.
Mert van olyan, hogy az ember tudja, de nem érzi. És még ha tudja, meg érzi is, akkor is - ahogy jól írod - ez még csak az alap, a probléma felismerése.
Dolgozni kell, igen. Sokszor értettem és éreztem meg ezt a nagy igazságot. A baj, az én bajom csak ott van, hogy "munka közben" is a szexen jár az eszem. Méghozzá a fentiekből csakis két variáció jöhet szóba: a Szex Valakivel és a Szex Vele... Hogyan fogom elérni, hogy lehetőleg csak egy maradjon? Látod ez az, amiről most (még) fogalmam sincs.

...mondja Max, a megértő-mgérző, "dolgozó" kan-ember (másik kedves nevén baszó-macsó-nyuszi)

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.08.29. 18:33:14

@Hédi_ib: még valami: tetszett az a bejezdés is, amiben egymás (erotikus) közelségében serepelt a
"nincs mit tenni"
és a
"halleluja, mehet a menet"
kifejezés

Szinte olyan, mintha tényleg ismernél minket.

Mx

Sabina. 2014.09.01. 09:54:46

Szerintem is nagyon fontos a sok beszélgetés, az egymásra figyelés, a megértés és megérzés. És elfogadás. Úgy hiszem, mindenki azért sóvárog a megértésre, hogy a végén elfogadást kapjon. Csakhogy ez nem egy egymásból logikusan következő valami, lehet megértés nélkül is elfogadni és lehet megérteni és megérezni és nem elfogadni…ez van.
Ha már megvan az elfogadás, akkor kicsit várni jó, hogy a másik ezt átérezze…és csak utána lehet változtatni. Ha már/még mindenki így gondolja. Merthogy vannak megváltoztathatatlan dolgok is…és szerintem a szexuális étvágy, bár tuti, hogy minden embernél föl-le, események hatására (szerelem fel, betegség le) de olyan, mint az arcvonásaink… idővel kicsit változnak, de valahol ugyanazok maradnak.Kivéve a szerelem (megismerkedés, egymásra találás) mámoros időszakát…akkor mintha mindenki egy szexgép lenne :P, úgyhogy ebből sajna nem lehet következtetni az igazi vonásokra.
A probléma megoldó, direkt beszélgetések csak akkor használhatnak, ha valóban konkrét a gond (fáradtság, szülés, stressz, betegség). Különben inkább a kizökkentést tartanám hatásosnak. A hosszabb szünet, a távolság (legjobb ha fizikai is), a nem törődés vagy éppen az új élmény, a váratlan jó helyzetek…mert talán így lehet ezt a kiéheztetési-túltáplálási kört megszakítani.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.09.01. 19:36:53

@Sabina.: "... a kizökkentést tartanám hatásosnak..."
igen, talán ez a legértelmesebb és leginkáb járható út szerintem (-tünk) is.
Egyetlen, ámde annál nagyobb veszélye a túl nagy zökkenés. Amitől esetleg szegény baba is kiloccsan, a fürdővízzel együtt... :-/

... mondja Max, a zökkentett zökkentő

Sabina. 2014.09.02. 12:40:22

@Max & Maxina: bízni kell a babákban ;). Amelyik meg kiloccsan, azért talán nem is kár :).

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.09.03. 09:39:26

@Sabina.: "A probléma megoldó, direkt beszélgetések csak akkor használhatnak..." Erre a bekezdésre szeretnék csak reagálni, mert csak ezzel nem értek egyet. :)

A problémát abban látom, hogy mikor a kiéheztetés-túltáplálás elkezd kialakulni, akkor a túltáplált félnek egyre kevesebb kedve lesz a szexhez. Ha a másik ezek után próbálja megbeszélés nélkül kizökkenteni a felet, az nagyon félrecsúszhat ám.
Mondjuk a srác romantikus vacsorát csinál a nőnek, esetleg csak megmasszírozza. Ő azt gondolja ezek után, majd a párjának több kedve lesz a szexhez. A másik fél viszont azt érezheti, hogy ha alapból nem akar szexelni, akkor ezekkel próbálja a párja mintegy 'megvenni' a szexet. Még nagyobb kötelességnek fogja érezni, hisz megmasszírozott, főzött vacsit, akkor most már tényleg le kell vele feküdnöm. Kicsit rosszabb esetben pedig, csak azt látja az összes cselekedett mögött, hogy na már megint melyik szituációt fogja szex felé terelni a másik, és milyen kifogást fogok keresni.
De van másik oldali példa is, ami ismerőssel esett meg. A ff szeretett művészfilmekre járni, a nő nem. Aztán egyszer mégis felajánlotta, hogy menjenek el együtt. Fura is volt a srácnak, de nagyon örült neki. Aztán a film kb. tizedik percében a lány szépen kihasználva a sötétet elővette a srác farkát. Akkor derült ki, hogy mi is volt ezzel a fő cél. Szegény, nagyon csalódott lett, hogy a párja ennyire nagyon nem képes megérteni, hogy ez neki fontos, és ezt is csak a szexre akarja kihasználni.
Míg a lány csak arra gondolt, hogy kihasználja a férfiak 90%-nak nagy vágyát, hogy egy moziba csinálják...

Ezért írtam azt, hogy a megbeszélés kulcsfontosságú lehet. Vagy, ha nincs is megbeszélés, akkor is valahogy egyeztetni kell azt, hogy mindketten átlátják, hogy ezzel van a probléma, bekerültek az ördögi körben, és mindketten hajlandók ebből kitörni. Ennek a legegyszerűbb módja a szóbeli kommunikáció. :)

notC 2014.09.03. 11:04:05

@Sabina.: korommal, kéménybe, vastagítva, dőlt betűvel, de kivételesen nincs "de", ezt most én is írhattam volna :-)

Sabina. 2014.09.03. 20:49:03

@notC: hát nem lenne valami látványos :)
@Zalán_ib: szerintem ezek inkább kedves gesztusok, amiket példának felhoztál, nem csoda, hogy nem zökkentettek :). Bár ez is mindenkinek más és más lehet...Írtad már te is (és sokan mások), hogy ha bármi gond van a szex-el, akkor nem csak az a baj, hanem van valami mögöttes is van és ez ebben a "helyzetben" is igaz lehet...és tényleg az a lényeg, hogy a kört meg kell törni valahogyan.
Nálunk a távolság bevált "zökkentőnek", szerencsére több ház is van, ahova pár napra (gyerekestül persze:)) elutazhatok és úgy látom, már ennyi idő is frissíti a kapcsolatunkat (szex szempontból is:P). Persze, a legeslegeslegjobb egy váratlan utazás kettesben :). Az is egyedi, hogy kinek hol az ingerküszöbe, de érdemes próbálkozni, még akkor is, ha valami "veszélyesebb" dologba fognak.
Egyébként komoly és mély beszélgetésekből is lehet túltáplálódni (bár ez lehet, csak az én nyűgöm :)).
Ennél többet meg nem tudok mondani...nálunk inkább másfajta "ördögi körök" vannak :(.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.09.05. 07:47:58

@Sabina.: Nagyon kíváncsivá tettél ezzel a zökkentéssel kapcsolatban. :) Főleg, hogy az enyémek csak gesztusok.

Írtad a távolságot, és a közös utazást. A távolságot még megértem, de a közös utazás? Én úgy látom, hogy ha valaki ép nem kívánja a szexet egyáltalán, azért mert közösen elmegy a párjával nem fogja. Picit olyan ez, mint az említett vacsi, masszír... számomra.

Komoly beszélgetésekből is be lehet sokallni az biztos. Én esetemben azzal van a baj, hogy tapasztalati megerősítésem van abból, hogy ez válik be egyedül, ha valami, épen ezért lovagolok ezen ennyire.

Mondjuk már picit előrébb léptem, mert képes vagyok elképzelni olyan párokat, ahol nem csak ez lehet a megoldás, és olyan helyzeteket, amiben a cselekvés talán egy ici picit jobb lenne, mint a beszélgetés.
Odáig még nem jutottam el, hogy pont, hogy ez okozzon kárt :P
Mindenki fejlődik és tanul, egyszer csak sikerül. :)

Sabina. 2014.09.06. 16:08:14

@Zalán_ib: dirket nem írtam "csak"-ot ám a gesztusok elé :). Ezek is nagyon fontosak, árnyaljak a helyzetet.
Utazás. A hangsulyom élőben a "váratlanon" (elengedhetetlen a kizökkenteshez :)) és a "kettesben"-én (elég nehéz szex éhes Éj királynőnek lenni, mikor kiskorúak zavar(hat)nak meg bármikor :P). Szerintem akkor jöhet be nagyon az elutazás, ha nyomasztó közös gondokra az egyik "étvágytalansaggal", a másik pont ellenkezőleg "farkasétvággyal" reagál, így egy feszko mentes hét valóban csodát tehet, újra szinkronban lesznek a vágyak :D. Nekünk bevált, csak sajna kissé drága :(.
süti beállítások módosítása