Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Intim beszélgetések

Őszinte, kitárulkozó beszélgetések. Szexuális kalandozások.

Friss topikok

Vendégposzt: Virág a netszex-ről

2014.06.17. 07:41 :: Zalán_ib

Megmutattuk a blogot már pár ismerősünknek. Nagyon jó fogadtatásban volt része, ezúttal is köszönjük nekik.
Az utóbbi flört bejegyzés megihlette Virágot. Úgy gondolta, hogy ír nekünk egy vendégposztot arról, hogy mit képvisel számára a netes pajzánkodás. A netszex.
Örülünk, hogy te lettél az első, akit a blogunk ihletett meg, és ezt most meg is osztottad velünk.

3.jpg

Chat, netszex. A kettő nem ugyanaz, mégis az egyikből következik a másik. Amikor  elkezdtem chat-elni, akkor még kevés lány volt a neten. Olyan nick nevem volt, amiből rögtön egyértelművé vált mindenki számára, hogy lány vagyok. Jobban mondva remélték az vagyok és nem egy másik pasi, aki lánynak adja ki magát. Ez akkoriban elég gyakran előfordult.
Az ismerkedés első fázisa a korom és lakhelyem  meghatározása volt, aztán persze az esetek nagy többségében rögtön rátértek a „mi van rajtad?” kérdésre. Ezeket az embereket akkor el is hajtottam. Óvatos is voltam, no meg nem feltétlenül a saját privát gépemen léptem be a chatbe, így teljes mértékben lehetetlen lett volna nyugodtan belemenni ilyen jellegű témákba. Ám a normális beszélgető partnereknek volt esélye, velük a beszélgetés folytatódhatott nyugodt körülmények között is.

Így történhetett meg, hogy az első randim, az első fiúm, az első szeretőm, mind netes ismeretség volt. Nekem a netes szárnypróbálgatások egybe estek a valódi történésekkel. Az első virtuális és valódi csók zavara, az első simogatások izgalma, alig pár hét elteltével történtek.
Ahogy másoktól hallani, én is jobban szeretem és élvezem az erotikus együttléteket, ha azokat érzelmek is vezérlik. Ez igaz a virtuális pajzánkodásra is, bár ebbe nehezebben tudnak bevonni.

El kell ismernem, sokkal könnyebb és szabadabb egy ismeretlennek chaten erotikázni. A partner nem tudja ki vagyok, így sokkal könnyebben el tudom engedni magam. Megtehetek olyat is, amit a való életben nem tennék. Esetleg írhatok szexi fehérneműről, ami éppen rajtam van, miközben a fotelban ülve a szokott otthoni ruhámat viselem. Ez persze hazugság, de az erotikának előnyére válik, a partner csak jobban beindul tőle, a lebukás veszélye meg igen csekély.
Annak viszont nagy a valószínűsége, hogy a partnerem is hasonló eszközökhöz folyamodik és tudja, vagy sejti, amit én írok neki az sem a teljes valóság.
Azért gondoljunk csak bele.... ha nem azért ül az ember a gép elé, hogy chatszexeljen, hanem azért hogy beszélgessen, nem valószínű, hogy szexi fehérneműt visel.

Az egész csak felületes szórakozás, mint például a vicc mesélés. Az a lényeg, hogy mindkét fél jól szórakozzon. Ebben sok a fantázia. Olyan hely vagy pozíció leírása, amit a valóságban nem tennénk meg, vagy olyan szavak használata, amit a másik fél hallani akar, de magunktól a való kapcsolatunkban nem biztos, hogy használnánk.

Én szeretek ismerkedni a neten. Nem azért, hogy netszexeljek, hanem csak beszélgessek. Embereket ismerjek meg. Ezért ha olyan chetre keveredtem ahol mindenki mindenkivel flörtöl, akkor is megtartottam az ismerkedési fázist. Intimebb beszélgetésbe csak akkor mentem bele, ha már valamennyire ismertük egymást. De ha eljutottunk idáig, mindig szerettem húzni a pasit, mert mint nőnek legyezgette a hiúságomat, hogy én juttatom el őt arra a szintre, amikor már nem bírja megállni és magához nyúl.

Az, hogy a nők mikor tudnak megálljt parancsolni maguknak, ugyanazoktól a dolgoktól függ mint a valódi szex esetében. Kell, hogy kedve legyen hozzá, amit több dolog is befolyásol. Tombolnak a hormonok, vagy már régen volt benne része, vagy csak éppen kívánós. Fontos, hogy a pasi is izgató legyen. Ha csak úgy, durr bele módjára ír az erotikáról, semmi fantáziával sem fűszerezve, az inkább lehangoló mint izgató. De akadnak olyanok, akik teljesen életszerűvé teszik a netszexet a fantáziájukkal.

Nálam a netszex inkább ahhoz (volt) köthető, hogy mennyit chat-elek. Ha baromira nem érek rá, mert a való élet éppen úgy hozza, hogy keveset vagyok gépközelben, akkor kisebb esélye van ugye a chatnek, és ha nincs chat akkor nincs "felvezetése". Persze az is kell, hogy akkor éppen olyan beszélgető partner is legyen online, akit el tudok fogadni partnernek és legvégül az kell, mindkettőnknek legyen kedve/lehetősége hozzá. Na mármost, nem kell egy matek zseninek lenni, hogy kiszámoljuk ezeknek az összeállása (akár) olyan ritka is lehet, mint a napfogyatkozás. Sose volt olyan emlékeim szerint, hogy azért ültem le a gép mellé, mert olthatatlan vágyat éreztem a netszex általi kielégülésre.

Felmerült bennem a kérdés, hogy másoknak mi lehet erről a véleménye. Vajon hogy viszonyulhat ehhez egy pár azon tagja, aki nem chatel, így nem is netszexel. Én a magam részéről egyfelől megcsalásnak tartom, vagy megértem, hogy más annak tartja. Másfelől nem tartom annak és megbocsátható. Nagyon sokat számít szerintem a netszex háttere, hogy miért csinálja az ember. Nem elég, amit otthon kap? Vagy, mert a szituáció izgatja? Ha nem visznek bele sok érzelmet, akkor nem számít szerintem megcsalásnak. Mennyiben másabb ez akkor, mint egy szexfilm, vagy valami erotikus könyv szaftosabb része? Nagyon sokan ezekre a dolgokra indulnak be és nyúlnak magukhoz.  Ha észrevenném, hogy a párom csinálja, nem hiszem, hogy nagy ügyet csinálnék belőle. Lehet, magam vagyok ezzel a véleménnyel, de nekem egyáltalán nem fontos a maszti.  Pasival szeretem csinálni, jobban mondva, ha ő csinálja nekem, mert az úgy sokkal jobb.

Ennyi.

86 komment

Címkék: vendégpost

A bejegyzés trackback címe:

https://intimbeszelgetesek.blog.hu/api/trackback/id/tr696299224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sabina. 2014.06.18. 22:08:32

Nem vagyok profi netszexelő (sőt meg amatőr sem:)) és azt hiszem, pont ezért érdekes nekem ilyen személyes leírásokat olvasni :).
Azt gondoltam eddig én is róla, ami a posztban is szerepel, hogy ismeretlenekkel tényleg az a "cél", hogy "mindkét fél jól szórakozzon" jó sok fantáziaval. De akkor meg hogy jön ide a megcsalas fogalma? Féltékenynek lehet lenni egy fantázia játékra???

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.19. 07:58:27

@Sabina.: Jó a kérdés, a válasz meg egyértelmű. :) Féltékenynek lehet lenni bármire.

Azt gondolom a különbség ott keresendő, hogy a másik fél soha nem tudhatja, hogy ezek a játszadozások mennyire komolyak. Ahogy virág is írta, persze általában heccből, szórakozásból csinálja, de azért mégis a partnerei nagy része úgy jött össze, hogy előbb netszex volt, majd hamar utána már igazi. Így próbáld megmagyarázni az aktuális partnerednek egy lebukás után, hogy de drágám ebben nincs semmi, mikor vele is pont ugyan ez volt. :)

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.19. 08:01:38

Különben írjatok nyugodtan, kérdezzetek bátran. Virágnak meg fogom mutatni, és ha éppen tud, szerintem megpróbálja megválaszolni a kérdéseket, ha nem is mindenkinek külön-külön.

Sabina. 2014.06.20. 09:54:07

@Zalán_ib: persze, hogy mindenkire és mindenre lehet féltékenynek lenni :D. Csak én nem arra gondoltam, mikor kicsit hisztizunk, kicsit morgunk, esetleg bedurcizunk...hanem az igazinagyra, ami összeszorítja a torkot...ami se nappal, se álmunkban nem hagy békét :(.így értettem, hogy egy kis "virtuális pajzánkodásra" hogyan lehet már valóban féltékenynek lenni és pláne megcsalasnak tekinteni? Nem gondolom, hogyha valaki elindul egy irányba, akkor már csak a végállomáson szállhat ki. És hát Virág is írta, hogy pont úgy meg lehet állni, mint bármi másban...sőt, lerázni egy már túl intimme váló kapcsolatot sokkal könnyebb neten, mint a valóságban.

Hédi_ib 2014.06.20. 10:50:59

Na ehhez a témához nekem is lenne egy két szavam :D Én úgy gondolom, hogy teljesen az egyéntől függ, hogy meg tud-e állni vagy sem. Vannak erős és gyenge emberek. Márpedig ha egy akarat gyenge ember kerül be a netszex hálójába akinek esetleg kapcsolata is van, na abból lehet baj. Vannak határok és aki gyenge, az nem biztos, hogy meg tud állni akkor és ott amikor és ahol kell. Szerintem az ilyen dolgok lazán haza tudnak vágni egy kapcsolatot. Ráadásul ha még titkolózással is jár, na az az igazi para. Egy kapcsolat ha stabil, nem kell titkolózni. Ha tudom, hogy a páromat zavarja, hogy netszexel foglalkozom, akkor nem csinálom és megint nem kell titkolózni. Én alapból nem értem a netszex értelmét. Adott egy vadidegen aki csak ír, de nem látok semmit, ráadásul ahogy Virág írta a fele csak kitaláció. Engem kimondottan irritálna, ha valakivel netszexelnék aki leírja ilyen meg olyan szexi cucc van rajta, vagy nála vagy stb, de közben tudom, hogy kamu. Valószínűleg az az xy is csak úgy leült a gép elé este egy pizsiben, vagy melegítőben, sörrel a kezében. Egyszerűen számomra abszurd az egész. Tényleg nem akarok megsérteni senkit, de én ebben nem látok fantáziát. Ha fantázia kell, becsukom a szemem és fantáziálok.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.20. 11:09:10

@Sabina.: Értem, amit írsz, és nagyon racionális és igazad van. Bármikor meg lehet állni, ha túl intim lenne a viszony, sőt neten még könnyebb is egy kapcsolatot megszakítani.

Viszont a féltékenység már nem racionális. Amit leírsz, az ugyan úgy igaz a való életbeni ismerkedésre is. Bár mikor meg lehet állni, mégsem teszik meg sokan. Ezért is féltékeny a párjuk, mert nem bízik meg benne, hogy megáll. Ez pontosan ugyan úgy igaz az internetre is.

Sőt Maxinának még pluszban igazat kell adjak, hogy a netes kapcsolatban több a fantázia, többet gondolunk a másik mögé, ami talán benne sincs, viszont így vonzóbb lesz számunkra, jobban megnehezítve azt, hogy meg tudjunk, meg akarjunk állni.
Aztán pedig egy netes szexchat-es kapcsolatból már az első találkozó is nagy százalékban szexel végződik még akkor is, ha az egyik fél azzal hitegeti magát, á nem akarok semmit, csak megnézni, ha már ennyit beszélgettünk.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.20. 11:24:38

@Hédi_ib: Üdv közöttünk. :)

Vannak határok azt írod. Viszont mik azok? Meddig lehet elmenni, és mi az ami már sok? Ez soha nem attól függ, aki csinálja, hanem a pár másik tagjától. Ha az egész titokban zajlik, akkor meg csak a megérzés marad, ami biztos becsap. Sőt, ha nem titok, és megvannak beszélve a határok, azok is változnak a kapcsolat alakulásától. Viszont ez minden alkalommal nem lesz megbeszélve.

Különben is, egy netszexnél mi lehet a határ? Csak bal kézzel verhetem magamnak (mert azzal bénább vagyok, így nem lehet olyan jó), a lány küldhet képet, de videót nem nézhetek róla, én pedig nem küldhetek semmi vizuális anyagot magamról?

Én azt mondom, hogy három út lehetséges (mint a népmesében)

1, El kell fogadni, hogy én hiába akarok netszexelni, és nekem hiába nem jelent semmit, a párom nem szeretné, így nem csinálom. Lemondok róla, hogy ne bántsam meg.

2, Teljes megengedés. Úgy gondolja a párom is, hogy nincs ebben semmi, nem másabb, mint egy pornó. (itt mondjuk lehet egy olyan határ, hogy minden lehet, ami net de semmi ami valós)

3, Együtt csináljuk, így a határokat mindig épp a szituációba lehet mondani.

Különben soha nem próbáltad még ki?

Ja és a tizen év alatt, mióta együtt vagyunk, azért változott sokat a technika, így manapság már sokkal elterjedtebb az a fajta netszex, ahol mindkét fél nézi a másikat a kamerán. Ott tényleg szexi cucc van, meg miegymás. :)

Hédi_ib 2014.06.20. 12:03:59

Igen, vannak határok amiket közösen kell megszabni. Itt nem az ilyen konkrét szabályokról beszélek, hanem az alapokról. Pl ha a párom azt mondja ne csináljam, akkor nem csinálom. Egy akarat gyenge ember aki rákattan a netszexre, nem fogja tudni abbahagyni még akkor sem ha konkrétan elhangzott, hogy ne tegye. Na itt lépi át az alap szabályt, hogy vegyük figyelembe a párunkat és annak kéréseit.
Ezt konkrétan a netszexre levetítve elég sarkalatosa tudom elképzelni. Vagy szabad csinálni, vagy nem. Ennyi. Ha belemegy a pár a részletekbe, hogy bal kézzel szabad jobbal nem és ehhez hasonlók, ott mindig maradnak kiskapuk amiket ki lehet játszani akár tudatosan akár nem.
Nagyon régen belementem én is ebbe a dologba, de baromira unalmasnak és kiábrándítónak találtam. Ülök, írok, várok..... rémes...

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.20. 12:37:22

@Hédi_ib: Ja, hogy a 'Vannak határok' alatt azt értetted, hogy simán nem szabad és kész. :) Na ezt félreértettem akkor. :P

Arra nem válaszoltál, hogy mi van abban az esetben, ha nem kell használni a fantáziát? Az lehet tetszene neked is?

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.21. 06:58:52

a netszex még nehezebb kérdés, mint a net-flört szerintem. nehéz a határokat megállapítani, ráadásul simán csúszik el egyik a másikba.
fontos tényező véleményem szerint, amit virág is említ abban, amit ír. míg flörtölni villámgyorsan lehet bárkivel, ha van valami alapvető szimpátia és szellemi összehangolódás, a netszexhez már kell valami mélyebb ismeretség. azt írja ő is, hogy akárkivel nem, és csak akkor ha már többször beszélgettek, kvázi "ismeri" a partnert, megbízik benne, és van valami "szál" és nyilvánvaló vonzalom.
ez alapvető dolog. erre pedig már lehet féltékenynek lenni. :D
és hát, emberek gondoljunk bele: (aki csinálta már, tudja) nem működik sem a netszex, sem a flört úgy, hogy nem teszel a gesztust a másik felé. olyan szavakat "suttogsz a fülébe" a billentyűzeten keresztül, ami ugye, már bőven intimitás. amit egy intim pillanatban még talán a párodnak sem, vagy ugyanolyanokat....
de miért is nem? mi akadályoz meg, hogy megéld ezeket a pároddal. szégyen? jajj, már én nem vagyok olyan? de igen, ha egyébként leírva képes és hajlandó vagyok.
fájni tud, ha azt látja, hallja valaki, hogy másnak simán igen (idegennek valójában), míg velem, akivel együtt él, aki a pár, akivel lehetne megélni ezt, nekem meg nem. miért?
ez az egyik.
a másik: netszexelni, flörtölni a párunk jelenlétében totál bunkóság. ha elmegyünk egy társaságba és én intenzív flörtbe fogok valakivel és egész este van egy mindenki számára erős szexuális tartalmú interakció köztem és egy harmadik fél között, az joggal sértheti a párom érzékenységét. még akkor is, ha én kerek bociszemekkel szempilla-rezegtetések között közlöm, hogy: ugyan már, honey! semmi jelentősége, hiszen, ez csak egy flört! te vagy a párom, mit vered a palávert, neked ez nem elég? kicsit szórakozom, semmi jelentősége! szeretlek, mucika, csak ma játékos a kedvem! :)
leírni valakinek, hogy ujjaznám tocsogósra, vagy amikor a bugyimat lehúzza lassan és óvatosan becsúsztatja a ....és így tovább.....majd azt mondani, hogy dehát, na, ne!!! semmi jelentősége, játszom kicsit, hiszen ilyet én soha mással, csak veled......
és még tovább. ha fotó is van: illik dicsérni. hiszen nem fog velem netszexelni, ha nem mondom, húúúúúúúúúú, de gyönyörű vagy! meg ilyen csodálatos seggel én miket és hogyan, meg amikor azt a ilyen-olyan mellbimbót, meg a farkadat, meg....

no. olvassátok el a párotok ilyen-olyan netszexes írásait, és legyintsetek lazán: áh! hiszen csak játszik! semmi jelentősége! és különben is engem szeret! persze, drágám! most írd neki azt, hogy:.....és élvezd, ahogy erre felizgul, még, még, még, majd mikor már felizgatta ez kellőképpen, akkor arasd le a babérokat. használd ki, hogy kemény a farka és élvezz te!!!!!

mmmmmmm csak én érzem, hogy itt valami nem teljesen kóser?
nem tudom. én szeretem, ha rám izgul a párom, ha én izgatom fel a fantáziáját, ha rám vágynak, amikor megdugnak. nem pedig más izgatja, másra vágyik, én meg éppen ott vagyok.
jajjjjjjjjj, dehogy, te kis buta!!! hiszen te izgatsz igazán. ez csak játék! :D
ember (férfi, avagy nő) legyen a talpán, aki ezeket a kis játékokat ép lélekkel át tudja vészelni. :)

hozzátenném: szándékosan írtam erről ilyen végletesen. lehet ez ennél sokkal finomabb is, kevésbé bántó. de a netszex általában annak "finom", aki csinálja. nem pedig a partnernek.

még valami: kivéve akkor, ha a partner mondjuk sub. mert egy szubmisszív partnert kifejezetten izgathat ez a dolog és felkorbácsolhatja benne a szenvedélyt.
no, de most nem a különböző perverziókat kedvelő párokról beszélek. csak magamról. én pedig nem vagyok sub. :)

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.21. 07:07:43

ja, még valami: miért is különítjük el a netes flörtöt és szexet a valóságostól ennyire? miért degradáljuk a nincs jelentősége szintre oly könnyedén? hiszen az érzelmeink bennünk lévő dolgok, nem külső tényezők. ha én ugyan azt tudom megélni szexuális izgalomban, érzelmekben, fantáziában, mint egy valóságos partner mellett, akkor miért is kisebb a jelentősége??? mert nem érnek össze a genitáliák és nincs testnedv csere? hm?

ismeritek azt a filozófiai irányzatot, mely szerint a világ csak a mi elménkben létező illúzió? :P

no, de ezeket már tényleg csak a vita kedvéért mondom. hihi

és azért, mert a leegyszerűsítés, olyan könnyű. miközben a dolgok azért sohasem feketék, vagy fehérek. talán nem is annyira bonyolultak, de semmiképpen sem szürkék. (ha már egyszerűsítés. :D)

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.21. 17:16:06

@Max & Maxina: "netszexelni, flörtölni a párunk jelenlétében totál bunkóság"

Először is, nem azt írtam, hogy a jelenlétében, hanem, hogy együtt. :)

Viszont előbb térjünk ki arra a részére, hogy ha a jelenlétében bunkóság, akkor a háta mögött még nagyobb. Nem szeretem az 'amit nem tud, az nem fáj' mentalitást.
Azt már én is részletezni akartam, hogy ha mindkét részről engedett a dolog, akkor is rejt egy olyan veszélyt, amit te is megemlítettél, hogy az ember 'udvarlása' szexuális szokása egyedi valamennyire. Így, hamar előfordulhat az a helyzet, hogy mi csak írjuk azt, amit tényleg csinálnánk a másikkal, de ezzel a párunkat vérig sértjük, mert ő azt hitte, ez csak neki szól, mikor szexelnek.

Visszatérve az első felvetésre. Az együtt csinálják, az azt jelenti, hogy mindkettőjüknek izgató, és mindketten élvezik a dolgot. Egyik fél sem kényszerből megy bele, vagy csak azért, mert a másik akarja, és ő csak neki akar jót.
Ha már sokat a pornóhoz hasonlítunk, akkor legyen megint ez az analógia. Teljesen más, ha a férfi pornót néz az ágyban, közben a nő olvas, majd a ff odafordul a csajhoz, hogy de kanos szexeljenek, mint mikor közösen nézik, mert mindketten szeretik, közben cirógatják egymást, majd szeretkeznek egy jót. Az első bunkóság, a második pedig 'előjáték'. Nem kell ehhez perverzió, vagy sub hajlam.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.21. 17:31:27

@Max & Maxina: "no, de ezeket már tényleg csak a vita kedvéért mondom" - Legyen :)

Sokaknak nem elfogadott a maszturbáció a kapcsolatban. Megpróbálok párat írni a teljesség igénye nélkül.

#1, Úgy gondolja az egyik fél, hogy ha a másik maszturbál, akkor Ő valamit rosszul csinál, esetleg keveset. Sajnos az emberi természet olyan, hogy ilyen esetben, nem az lesz, hogy gyakrabban akar majd szexelni a párjával, vagy jobban, mert eddig is max. gyakoriság volt a szempontjából, hanem inkább magán a maszturbáláson akad ki.

#2, Azzal van problémája az egyik félnek, hogy a másik a maszturbáláshoz milyen 'módszert' használ. Pornót néz, vibrátort használ, esetleg csak hogy vajon kire gondol közben.

Akik ilyen mentalitással rendelkeznek, ez az értékrendjük (ne értsétek félre, nincs ezzel probléma), azoknál teljesen elfogadhatónak tartom, ha az a véleményük a netszexről, mint neked. Miért is kellene különválasztani.

Ott viszont, ahol engedett dolog a maszturbálás, már azért nem ennyire egyértelmű szerintem.
Vannak pl. webcam lányok, akiknek fizetsz, és ők azt csinálják a kamera előtt, amit te kérsz. Na ott nem sok érzelem van, picit olyan, mintha a saját pornófilmed rendeznéd.

Szóval, ha nem is értek egyet Virággal, azért megértem azt, amit ír. Megértem, hogy valamilyen szempontból miért érez így. A vitát mindenképp megérni, nem hiszem, hogy elintézhető simán egy 'nem más, mint megcsalás' felkiáltással.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.21. 18:19:56

@Zalán_ib: nos, nekem a maszturbálás nem egyenlő a netszex-szel, sőt nem is függ vele szorosan össze.
a webcamos lányokról, meg a házi pornóról annyit: linkeld lécci azt az oldalt, ahol fiúk pénzért házi pornót csinálnak nőknek. kicsit szörfölnék rajta, mielőtt eldönteném, hogy a másik oldalon állva, nekem ez bejön-e? :P én ugyanis csak olyan oldalakat ismerek, ahol csajok árulják jó pénzért ezt a szolgáltatást. viszont erre nem gerjedek, így a döntéshez és az egyenlő esélyekhez kellene a másik tapasztalat. :D

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2014.06.21. 18:36:22

@Zalán_ib: "Teljesen más, ha a férfi pornót néz az ágyban, közben a nő olvas, majd a ff odafordul a csajhoz, hogy de kanos szexeljenek, mint mikor közösen nézik, mert mindketten szeretik, közben cirógatják egymást, majd szeretkeznek egy jót. Az első bunkóság, a második pedig 'előjáték'. Nem kell ehhez perverzió, vagy sub hajlam."

mondod te. Azért Maxina véleményére nagyon kíváncsi lennék ezzel a mondattal kapcsolatban (is).

Enzo F.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.21. 18:50:11

@Max & Maxina: new.livejasmin.com/hu/boy/ de van sima pár is: new.livejasmin.com/hu/couple/

Itt kérlek pénzért fiúk és párok, azt teszik, amit mondasz nekik. :)
Különben pedig nem gondolom, hogy ki kell valamit ahhoz próbálni, hogy legyen valami fogalmad róla, hogy mi a véleményed. Én sem voltam még tengeralattjáróval több kilométer mélyen, mégis tudom, hogy félnék. Lehet élvezném is, de akkor is félnék, ez biztos.

"nekem a maszturbálás nem egyenlő a netszex-szel" Senkinek sem az szerintem. De mégis van, aki úgy fogja fel, hogy a maszturbáláshoz másképp izgatja fel magát, nem pornóval. Semmi több ennél.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.21. 18:51:23

@Francescoli: Biztos megkapod Maxina válaszát. Viszont akkor meg, mi lennénk kíváncsiak, a tiedre is. :)

Mit gondolsz erről a mondatról?

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.21. 19:15:46

@Zalán_ib:
nem hinném, hogy választ kapnék valaha is. Éppen MOST biztosan nem. Maxina jelenleg flörtöl, illetve csak másokkal beszélget, amíg várja, hogy leteljen az a kis idő, amink még muszájból ki kell bírnia velem (szerinte).

Ha mégis elmondaná az őszinte véleményét, én az én véleményemet nyilván vele beszélném meg először. És csak ha mindketten beleegyeztünk, akkor írnánk erről másoknak. Vagy vitáznánk másokkal. Akár más-más oldalon állva is...
(én legalábbis így gondolom)

Max

ui: bocsánat ha zavart okoztam az aláírással: a foci vb miatt sokszor előfordul, hogy a másik (régebbi) entitásommal vagyok bejelentkezve, és úgy küldök el egy-egy hsz-t... :-P

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.21. 19:23:15

@Max & Maxina: Igen, már picit örültem, hogy egy emberrel többen lettünk. Azért így is örülök persze. :)

Jól gondolod, bár mi Hédivel épp a minap beszéltük meg, hogy ha itt hozzászólások között merül fel olyan kérdés, amit mi még nem rágtunk át, akkor is nyugodtan tegyem fel a kérdéseim, és ő is így fog tenni.
Ezzel is a blog lényegét erősítve. Próbáljon meg kicsit mindenki megnyílni őszintén a párja felé.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.21. 19:46:54

@Zalán_ib: a "blog lényege": ezzel akár egyet is értenék... mi is így valahogy kezdtük. Nem akarlak lehangolni, vagy elijeszteni a világért sem, de...
... nagyon nehéz műfaj ez. Érdekes módon elkezdeni is, csinálni is - de befejezni a leginkább! :-/

Most pedig megyek, mennem kell: amióta Maxina itt hagyott, csak olvasok és olvasok...
... és mostanra elegem lett. Tennem kell valamit. Vele.
(és már tudom is, hogy mi lesz az!)

További jó beszélgetést.

Max

ui: persze, ha siker és öröm lesz az este-éjjel, majd beszámolok róla. Vagy ő beszámol... MindEgy!!!

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.21. 20:03:43

@Max & Maxina: Rendben, de azért maradhat pár részlet csak nektek is ;)

köszönjük a figyelmeztetést. Reménykedünk, hogy soha nem lesz abból bajunk, hogy nehéz befejezni, aztán majd elválik.

Sabina. 2014.06.22. 00:09:09

@Hédi_ib: nagyjából én is úgy gondolom, mint te, hogy ez a netszex egy abszurd helyzet. De hát nem szürreális valahol az összes netes nikneves tevékenységünk :)? Kommentelgetünk intim dolgainkról...Én bízom benne, hogy a valóságba csak az az ember, az a gondolat megy át, amit mi szeretnénk. A többi füst csupán :).
Más. Nehéz ügy a teljes tiltás. Szép gondolat, hogy ne tegyünk olyat, ami a másikat bántja. Na de soha? Semmikor? Juj. Mondjunk le mindenről, arról is, amiben még csak csírája van meg a dolgoknak? Akaratgyenge pillanatok sajnos előfordulhatnak bárkinél. Követ rájuk? Ááá szerintem elég egy zsák krumpli :D.
Viszont ez a chatszex/netszex nem tehet jót is? Azzal, hogy oldja a gátlásokat, azzal, hogy önbizalmat ad, azzal, hogy egy nehezebb helyzetben enged játszani.
@Zalán_ib: megállás. Sokan nem teszik meg, még többen megteszik, szerintem :). Csak abból nem lesz izgi történet, hogy "képzeld, tegnap nem netszexeltem, nem csókolóztam, nem hazudoztam". :D A nem-ek mögötti gondolat és érzelemvilág sokkal érdekesebb, mint az igen-eké, no de az nem az a könnyed és mesélhető story...
Chatszexből igazi. Szerintem úgy van itt is, hogy az élő, valódi benyomás a legfontosabb. Egy csúnya és szótlan Cyrano karjaiban nagy %-ban elalélunk??? Magamról kötve hiszem :).

Hédi_ib 2014.06.22. 10:46:47

@Zalán_ib: Kérdésedre válaszolva: Alapvetően szégyenlős természet vagyok, jelen pillanatban teljesen kizártnak érzem, hogy kamerán keresztül kitárulkozzam egy idegen felé. Nekem a szexhez fontos a testi lelki kapcsolat. Ha ezek közöl az egyik nem teljesül, még akkor is érezhetek fizikai ingert. Jelen helyzetben (hogy itt vagy nekem), az erotika ezen módja kicsit sem vonz.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.22. 12:51:28

@Sabina.: Lehet igazad van. Nap, mint nap ellenállhatunk, az nem nagy történet. Viszont elég egyszer hibázni, hogy egy mesélhető történet és akár szakítás legyen belőle.

Nem hiszem, hogy ez igazságos, de ilyen az élet.

Közben pedig büszkén végigélhet valaki példálózva egy életet, mikor még csak kísértés sem érte soha.

notC 2014.06.23. 12:49:19

Látom alakulófélben van a keresztényi ihletésű gondolatrendőrség...
Feltételezem egy pornófilmet sem szabad megnézni anélkül, hogy a kedves ezt ne engedte volna meg, arról nem is beszélve, hogy ábrándozni egy férfinak egy bögyös szösziről, mikor az asszonyka "csak" átlagos, és még barna is?!
Jól látom, hogy a ti értékrendetek szerint mindent szabad, amit a másik megengedett, de semmi olyat, amiről előtte nem kértük ki párunk véleményét? Mert ez így elég erősen determinálja a lehetőségeket, tény, hogy nem hogy tettben, de gondolatban sem csalhatjátok meg egymást. Bár ez utóbbival kapcsolatban nyiladozik a bicska a zsebemben...
Tényleg: ha elképzelem Mariskát, aki egy dögös csaj a szomszéd irodából, hogy vajon milyen lehet vele összegyűrni a lepedőt, az már megcsalás, vagy csak az, ha megdicsérem az új nyári ruhácskáját?

hervadt Virag 2014.06.23. 13:22:42

@Sabina.: szerintem nem olyan meglepo ha valaki feltekeny egy olyan netes beszelgetesre ahol mondjuk kepkuldes is volt, ami olyakor resze a netsexnek

ui: lassan valaszolok mindenre, most kezdem olvasni a kommenteket

hervadt Virag 2014.06.23. 13:25:47

@Hédi_ib: talan egy jol mukodo kapcsolatban fel sem merul a netsex egy kivulalloval, de felpezsditheti az eletet egy hosszu tavu kapcsolatban, vagy egy tavkapcsolatban
netsex lehet termeszetesen a partnerunkkel is,
vagy ha az ember egyedulallo akkor igenis jobb lehet igy valakivel mint teljesen egyedul ;)

hervadt Virag 2014.06.23. 13:42:40

@Max & Maxina: miert idegennel es nem a partnerrel kerdesre egyszeru lehet a valasz: mert a partner nem kaphato ra,
mi a kulonbseg a flort es e-kozott, talan meglepo de a lehetseges valaszok egyik: mert van aki eszre sem veszi hogy eppen flortol.

a megcsalas reszeben igazad van, de lehet hasonloan gondolkodo partner, aki maga is csinalja/csinalta. aki nem annak nehez megerteni

hervadt Virag 2014.06.23. 13:50:04

@Max & Maxina: olyan oldalba en meg nem futottam ahol pasiknak kell fizetni hogy a webcam elott tegyek magukat
de "ingyen" mar belefutottam olyanba (nem egybe) aki egyszercsak bekapcsolta a kamerat es elkezdtem magat simogatni, es mutogatni, gondolvan hogy ezzel felizgat

hervadt Virag 2014.06.23. 13:54:30

@Francescoli: "Teljesen más, ha a férfi pornót néz az ágyban, közben a nő olvas, majd a ff odafordul a csajhoz, hogy de kanos szexeljenek, mint mikor közösen nézik, mert mindketten szeretik, közben cirógatják egymást, majd szeretkeznek egy jót. Az első bunkóság, a második pedig 'előjáték'.

Na ebben egyetertek Zalannal, mig kozosen nezzik mindket fel felizgul(hat), de ha csak a pasi, akkor hol volt itt a nonek az elojatek? pont neki nem volt, holott a noknek tobb kell...

hervadt Virag 2014.06.23. 13:59:14

@Sabina.: "Egy csúnya és szótlan Cyrano karjaiban nagy %-ban elalélunk??"
nem, nagy %ban, de elofordul ;)

hervadt Virag 2014.06.23. 14:03:21

@Hédi_ib: en is szegyenlos vagyok (akar hiszitiek akar nem) es a kamera elott a paromnak se mernek kitarulkozni...
az iras teljesen mas, megiscsak rejtve marad az ember valamennyire...
es ettol talan szabadabb

ahogy @Sabina is celzott ra, a neten egy nick moge bujva olyanokrol beszelunk idegenekkel amit egymassal szemben ulve valoszinuleg nem tennenk meg

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.23. 14:04:34

@notC: Nem értem mi ez gúnyos hangnem... Az biztos, hogy nem tetszik, mert az én felfogásom inkább ahhoz áll közelebb, hogy megpróbálom megérteni a másik véleményét. Majd azt valamennyire elfogadni, megérteni a motivációit, még akkor is, ha a végén nem fogok egyetérteni vele.

Lehet, hogy ez neked már az Orwell-i diktatúra, de ha a párom azt mondja, hogy őt nagyon zavarja, ha pornót nézek. Majd elmondja miért. Kisebbség érzése van tőle, mert neki nincs akkora melle, ő nem sikongat úgy az ágyban stb stb. Ezer indok lehet. Természetesen megpróbálom meggyőzni, hogy rosszul érzi, megpróbáljuk megbeszélni, de ha a végső szó az, hogy sajnos ez neki nem fér bele, megpróbálta, de így is zavarja a dolog, akkor biza nem fogom nézni.

Nem nézem, mert nem akarom, hogy rosszul érezze magát. A titokban nézés pedig szerintem nem megoldás.
Vagy, ha nekem annyira fontos a pornó nézés, akkor elgondolkodom azon, hogy szétmegyünk.

Természetesen ez egy bonyolult dolog, főleg akkor, ha bizonyos tiltások már sok-sok év múlva merülnek fel. Viszont szerintem ezek olyan kérdések, hogy ha az embernek tényleg fontos valami, és alapvetően őszinte a másikkal a kapcsolat elejétől, akkor azért az első évben felmerülnek. Az ismerkedő fázis pedig pont erre való, hogy mérlegeljük, hosszú távon összeillünk-e.

A gondolat és a tett pedig két különböző dolog. Különben, ha valakinek olyan fantáziája van egy kapcsolaton belül, ami semmiképp sem megvalósítható soha, és ez sokáig fennáll, az biztos, hogy nem egészséges.
Vágyakozhatsz te a szomszéd nőre egész életedben, elképzelheted megannyi szituációban, hogy dugtok, minden nap ezzel a gondolattal feküdhetsz, gondolhatsz rá, miközben a feleségedet dugod, nem tiltja senki, de hogy boldog ember nem leszel az biztos.

hervadt Virag 2014.06.23. 14:07:22

@notC: ez kicsit olyan hogy "huseget fogadnak de vaksagot nem"
a gondolotot sem lehet tiltani...
az meg hogy kinek mi a megcsalas, ki mit fogad el egy vegtelen vita, amit kulonbozo blogokon mar rongyosra targyaltak

hervadt Virag 2014.06.23. 14:12:15

@Zalán_ib: az egesz szerintem kompromisszum kerdese
ez a tema is csak egy a sok kozul, mondjuk a wc uloke tema utan :D

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.23. 14:20:40

@Zalán_ib:
abszolút egyetértek azzal, amit a pornónézéssel kapcsolatban írtál. :)
közös előjátékként perfekt. nem zárkózom el, volt is ilyen, szeretem.
ha külön izgul rá és odafordul hogy felizgultam hajrá, már más tészta, ahogy írtad.
a különbség a kettő között, hogy az elsőnél partner vagyok, míg a másodiknál tárgy, mint maga a pornófilm. :) ez érthető így?
egyébként a tárgyak használatától nem zárkózom el, van is egy csomó. :P

a saját webcamos fizetős pornónál a tengeralattjárós példához annyit fűznék hozzá: ez egy olyan téma, amit ki kell próbálni. nekem. ilyen volt a swinger is. fogalmam se volt, mit fogok érezni, mielőtt kipróbáltam. már tudom. az előfeltételezések ez esetben sztereotípiák és mások beszámolója alapján alakulnak ki. én pedig szeretek saját véleményt alkotni. :)

@hervadt Virag: "idegennel miért: mert a partner nem nyitott." persze, ez az első gondolat. csakhogy én egy nyitott partner vagyok, extrém helyzetektől sem elzárkózó. sőt. :)
akkor konkrétan: ha valaki sub-dom viszonyról ábrándozik és szolgálólányt keres, miközben végre beszerzünk egy bilincset, csak éppen velem nem hajlandó használni....pedig!!! ;) nos ez a kérdés lényege. és az értetlenségé is. :) (sorolhatnám, de nem fogom.)

én már csináltam netes flörtöt és netszexet is, mikor egyedülálló voltam, tehát tudom, miről beszélek. nem vagyok tapasztalatlan, sem prűd. csak a helye egy kapcsolaton belül teljesen máshol kell, hogy legyen. szerintem.
távkapcsolatban, szingliként pont tudhatja azt, amire való. persze, akkor sem helyettesítheti a valóságot. :)

még valamit a pornóról, meg a fantáziáról:
sokan felvetik azt a kérdést, hogy de hát a pornó, meg a fantázia ugyanaz, mint a netes szex, vagy flört. akkor már semmit se lehet??!
de igen, lehet. sok mindent lehet, sőt, mindent lehet, amíg az a másik tiszteletével történik és nem helyettesítésként.
a nagy kérdés és a vízválasztó ebben az (az én értékrendem szerint), hogy mennyire hiánypótlásként, vagy a másik fél helyettesítésére használja valaki. amíg másra izgul, vagy ilyesfajta rendszeres segédeszközökre van szüksége ahhoz, hogy a vágyat felélessze magában, akkor ott a partner méltán érezheti magát elhanyagoltnak. mondjuk, ha csak szomszéd mariskára gondolva áll fel a farka és képes megdugni anyut, vagy a buszos csajra, vagy idegen csetpartnerekre - no, ott már komoly gondok vannak. ott anyu már nem partner, hanem egy háztartási kényelmi eszköz.
míg, ha rendszeresen előfordul, hogy más nőkre is áll a farka, viszont ha anyu ott van, akkor nem kell visszagondolni mariskára, se a buszon a csajra se pornót nézni, se netcsetelni, mert anyu is pont elég.
nos, talán lehet érezni ebből is, hogy ez milyen egy nehéz terület. hiszen, csak az tudja, aki csinálja, valójában mi is az igazság ezen a területen.
a partner pedig ha egészséges önértékelésű, akkor a helyén tudja ezt kezelni, sőt el is tudja hinni, hogy ma nem attól akar ember szexelni, mert valaki más felizgatta, rajtam pedig levezeti.
viszont: nem egyszerű ebben az ágas-bogas emberi lélekben eligazodni. még a sajátunkban sem, nem még a máséban. :)

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.23. 14:21:54

@hervadt Virag: Na ezzel egyetértek. De az a baj, hogy @notC: hozzászólásából pont azt szűröm le, hogy szerinte, ha lehatja a wc ülőkét, csak azért meg megkérték, az már probléma, és diktatúra.

Ezért Ő nem hajtja le. Figyeli a feleségét, hogy mikor akar kimenni wc-re, majd mikor elindul, gyorsan felpattan elévág, és úgy csinál, mintha ott lenne dolga, lehajtja, és utána átengedi a terepet a feleségnek.

notC 2014.06.23. 14:25:52

@Zalán_ib: Bocs Zalán, nem megbántani akarlak, csak a dolog kezd olybá festeni, hogy az erkölcsi létre tetején vagy te (és ha minden igaz a párod), hozzá néhány támogató, vagy ha jobban tetszik idealista, és a legalján van mindenki más, aki nem kéreckedik el asszonykától megbámulni az ebédlőben a Bögyös Marcsát...
Nincs gondom azzal, ahogy gondolkoztok, és ezt a múltkor is leírtam, de fogadd el, hogy vannak nem teljesen tökéletesek is, sőt, igaziból mi vagyunk többen... Mi, akik rámosolygunk egy csinos lányra, akik játéknak tekintjük ha egy ártalmatlan cset átmegy szexcsetbe, jelentsen bármit is a fogalom, és nem a világvége előszelének.
A másik különbség, ami szintén nem egyértelműen tekinthető "egy igaz tézis van és az az enyém.."-nek, hogy tényleg mindig mindent el kell-e mondani a másiknak, hogy tényleg mindig mindent meg kell-e beszélni, engedélyt kell rá kérni?
Szerintem (és erről elég komoly emberek tollából született már komoly értekezés) a kapcsolaton belüli feltétlen őszinteség legalább annyira rontja a kapcsolat minőségét, mint amennyire javítja azt. Különösen igaz lehet ez olyan esetekben, amikor egyik vagy másik fél életének (szexualitásának) más szakaszában van, s ezt az átmeneti időszakot kell valahogy átvészelni. Nem fejtem ki jobban a hogyanját, de miért ne érezhetné magát jól egy nő, ha kicsit megmozgatja a fantáziáját egy nicknév, vagy egy egy hús vér pasi, és miért is kellene neki erről részletes beismerő vallomást tennie?

"A gondolat és a tett pedig két különböző dolog." Látod? Ez egy alapvető különbség: az én értékrendem szerint a netszex inkább irodalom, fantázia, játék, mintsem tett...

hervadt Virag 2014.06.23. 14:34:27

@Max & Maxina: maradjunk abba hogy sok minden fugg a partnertol, de nagyon sok minden fugg a kapcsolat minosegetol is amiben vannak
elfogadom hogy egy jol mukodo kapcsolatban nincs helye a netsexnek, es talan a flortnek sem
(es most egy kicsit konzervatibb kapcsolatrol beszelek amiben mondjuk swingernek sincs helye)

notC 2014.06.23. 14:38:11

@Zalán_ib: ööööö... Zalán: ne próbálj meg az én fejemmel gondolkozni, mert nem fog sikerülni... Ezt hagyd meg nekem, elmondom én magamtól is, hogy mi a véleményem a wc ülőkéről...

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.23. 14:42:38

@hervadt Virag: én pedig azt mondom, hogy egy jól működő kapcsolatban is lehet helye a flörtnek, a szex-nek mással, a swingernek, a net-szexnek, bárminek.
ugyanis NEM EZ A LÉNYEG! :) nem a mi lehet benne a lényeg, hanem a: hogyan.

persze, ehhez nagyon pontos belső iránytű kell.

notC 2014.06.23. 14:47:19

@Max & Maxina: van még egy érdekes vetülete annak a kérdésnek, hogy "velem miért nem".
Okoskodtak erről is már elég sokat agykurkászok is, és úgy rémlik, hogy valami olyasmit hoztak ki, hogy az társak hajlamosak szerepek szerint gondolkozni párjukról, úgy, mint anyuka, meg mint apuka, családfő.
Ha viszont így tekintünk a másikra, akkor abba nem fér bele a bőrszerkó, korbács, rosszfiús Don Juan, mert mégis hogy néz az már ki, hogy gyermekeim anyja sikoltozva élvez, miközben letépem róla a harisnyát a konyha közepén?!
Van erre egy mondás: vannak dolgok (szex), amit az ember nem csinál meg a férjével/feleségével.
Meglepő, de pl. én aki "nem hajtom le a wc ülőkét" nem nagyon tudnám elképzelni asszonykámról, hogy swingerbe menjünk, holott szerintem nem kaparná ki a szemem, ha megemlíteném neki :-)

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.23. 14:54:40

@notC: nos, egészen pontosan erről van szó. :)
ez már régebben kiderült.
viszont nehéz volt nekem lélekben és gondolatban ehhez felzárkózni: mert én szeretek ugyanis izé...olyan szexi dög lenni. meg kurvásat játszani. :D
most akkor szerezzem be ezt egy másik olyan pasitól, aki otthon szintén nem tartja szép dolognak ezt anyuval eljátszani????
francba!!! és francokat!!!
tisztára fárasztó lenne ez után kajtatni, miközben van egy párom, akivel még jó is a szex, de nyilvánvalóan vannak területek, ahol számtalan lehetőség lenne, ha....
és a legrosszabb, hogy a fejében neki is ott van a vágy, és persze nekem is. :D
patt.

ui.: swingerben még szingliként voltam egy szeretőmmel, nem ebben a kapcsolatomban.

hervadt Virag 2014.06.23. 14:56:02

@Max & Maxina: ezert irtam "talan!! a flortnek sem"
es hogy "kicsit konzervatibb kapcsolatrol beszelek"
a nyitott hazassag is mukodhet pl nagyon szepen, boldogan :)

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.23. 14:57:39

@notC: Látod, ez így már mindjárt más. A stílus.

Azt hiszem szerintem nálam is a stílussal lehet a probléma. Ugyanis, nem gondolom azt, hogy az én véleményem a legjobb, sőt. Beszélgetünk valamiről, így jutunk mind közelebb valami fele.

Kifejezetten tetszik az egyik megközelítésed, amire én nem gondoltam. Miszerint 'átmeneti időszakot kell valahogy átvészelni'.
Azt hiszem nagyon sokat lehetne erről a kérdéskörről írni. Elfogadom a véleményed, de azt gondolom, hogy beszélgetés nélkül az átmeneti időszak kivárása egy lutri dolog. Mert nem tudod a szituációban, hogy átmeneti-e, sőt beszéd nélkül egyenesen nagyobb az esélye, hogy nem lesz az, vagy ha mégis, a jó irányba mozdul el, nem a rosszabba.

Tudjuk mi is, hogy az 'ekkora' őszinteséggel, amit mi képviselünk, vagy csak hangoztatjuk, hogy képviselünk, eléggé kisebbségben vagyunk. Azt is tudjuk, és épp a minap beszéltünk róla hosszabban, hogy sok ember fogja ezt úgy értelmezni, hogy mi a magas lóról lenézzük őket, mert ők erre nem képesek.

Ez nem így van!

Emberek vagyunk és hibázunk. Mi leraktuk az egyik módszer mellé a voksunkat. Nem tudjuk, hogy ez-e a legjobb, mint írtad van vita ebből, nálunk sokkal okosabbak között is. De mi ezt választottuk. Megvan a cél, amit el kell érni.
Emberek vagyunk így hibázhatunk is közben. Mindenkinek vannak gyenge pillanatai, megtörténhet. Azt hiszem, ezért jó, ha van előttünk egy ideál, amit szeretnénk elérni, hogy az folyamatosan emlékeztessen.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.23. 14:57:48

@notC: "mert mégis hogy néz az már ki, hogy gyermekeim anyja sikoltozva élvez, miközben letépem róla a harisnyát a konyha közepén?!"
hát mégis hogy??? :D:D:D

az ég szerelmére! ne fetisizáljuk már az anyaságot!!! és kéretik bennem nem elsősorban az anyát látni!!
a dögös nőt akarom!!
és most hisztizve toporzékolok. háhá
:D:D:D:D:P:P

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.23. 15:05:04

@notC: Én nem a te fejeddel gondolkodtam, hanem a te példádat átültetem egy másik szituációra, és ugyan azt írtam, amit te is, csak másról.

Tehát nem azt mondtam, hogy így gondolkodsz a wc ülőkéről, hanem azt, hogy az előző hozzászólásodat alkalmazva, így csinálnád. Természetesen tudom, vagyis 99%-ban gondolom, hogy nem ez történik, mert ezt a szituációt megkülönbözteted a flörttől, és a netszextől...

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.23. 15:10:37

@notC: 'Van erre egy mondás: vannak dolgok (szex), amit az ember nem csinál meg a férjével/feleségével.'

Komolyan azt gondolod, hogy erre ez a megoldás? Talán nem az, hogy meg kellene mindkettőnek kitörni a ráerőltetett szerepből, és úgy szexelni, ahogy mindketten ténylegesen vágynak rá?
Inkább a pasi mennyen egy kurvához, a nő meg egy szeretőhöz pedig mind a ketten ugyan arra vágynak?

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.06.23. 15:11:15

no, én most megértettem valamit, amit már régóta tudtam, köszönet érte @notC: -nek. :)

így azután abba is hagyom eme témakörben a további együttgondolkodást.
amúgy is tegnap határoztam el, hogy visszavonulok a netes-blogos élettől, ezután inkább négyszemközt és szóban élem a lelki életem. :)
maxina

cupp

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.23. 15:13:59

@hervadt Virag: Mindig is úgy gondoltam, hogy az fér bele, ami mindkettőnek belefér. Ha ez az, hogy a házasság előtt nincs szex, és utána is csak ünnepnapokon, de ez kielégítő mindkét félnek akkor az. Ha pedig az, hogy a feleséget 10 srác dugja egyszerre, akkor meg az.

A probléma mindig ott kezdődik, hogy az igények nem biztos, hogy találkoznak. Akkor jön a már általad is említett kompromisszum. Ha pedig az sem válik be, be kell látni, hogy nem fog működni együtt, és el kell egymást engedni, egy összeillőbb másikokhoz.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.23. 15:16:37

@Max & Maxina: Szia Maxina, kívánok neked minden jót, és örültem, hogy azért ránk találtál. Azt sajnálom, hogy pont a netes pályafutásod végén.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.23. 16:21:35

@notC: Tudom, túl sok lett a hozzád címzett kérdés, de muszáj még egyet hozzáírnom.

""A gondolat és a tett pedig két különböző dolog." Látod? Ez egy alapvető különbség: az én értékrendem szerint a netszex inkább irodalom, fantázia, játék, mintsem tett..."

A párod is így gondolja? Sokszor leírtuk, hogy bármi elfogadott lehet. Nekem is ez a véleményem róla, egy érzelmi szint alatt.

Párod nem így gondolja? Ebben az esetben, neked függetlenül attól, hogy mi a véleményed róla, és hogy mennyire jól esik, mikor csinálod, nincs valami rossz érzésed a háttérben?

Esetleg nem tudod, hogy párodnak mi a véleménye róla? Ha így van, akkor lehet, hogy azért nem kérdezted még meg, mert félsz a választól?

Azt gondolom ezek fontos kérdések.

notC 2014.06.23. 17:12:50

@Max & Maxina: "viszont nehéz volt nekem lélekben és gondolatban ehhez felzárkózni: mert én szeretek ugyanis izé...olyan szexi dög lenni. meg kurvásat játszani. :D"

Fura ez, és magam sem tudom, hogy miért nem így működik, de nőktől is sokszor hallottam már, hogy a férjet hamar ledegradálják "Bélának", aki mint olyan képtelen igazán rosszalkodni. Gondolom mi férjek így vagyunk ezzel, s alkalmazkodunk az elvárt szerephez. Én a magam részéről irigylem azokat, akik 20 év után is bizonyosságként állítják, hogy bezzeg az ő Bélájuk meg bezzeg az ő Mariskájuk... Namármost két megoldás lehetséges: vagy alacsonyabban van az "aztakurva, de jó volt" szintjük, és ez teljesíthető 20 év után is, vagy tényleg tudnak valami irigylésre méltót, én, meg még a társadalom zöme kispályások vagyunk kapcsolatok terén...
...vagy csak festik magukat, de pszt! ezt még feltételezni sem szabad...

notC 2014.06.23. 17:22:44

@Zalán_ib: én meg azt gondolom, hogy nem...
D-variáns: nem feltétlen kell minden esetben kurkászni a másik életében, érzéseiben, vágyaiban, tetteiben. Nem feltétlen kell mindig mindenkit elszámoltatni mindenről, és nem kell mindig minden kérdésre választ is kapni, sőt, igaziból nem is szabad mindig minden kérdést feltenni.
Szurkolok, hogy a ti kapcsolatotok zökkenőmentes és tökéletes legyen a ti fogalmaitok szerint is, de hagyd meg nekünk tökéletlenek a kétkedés lehetőségét.
Sajnos láttam már sok csodálatosan-fantasztikus kapcsolatot csúnya véget érni, és láttam elégedett párt nagyon nem egyenjogú párkapcsolatban is. Véglet mindenhol van, keresni sem kell.
...és probléma is. A kérdés inkább az, hogy a felmerülőkkel próbálunk meg tenni valamit, vagy gőzerővel dolgozunk azon, hogy gyártsuk őket. Az én szememben a teljes őszinteség nem adomány, hanem elvárás a másik felé. (nézd, én is mindent elmondok, de te is mondj el mindent!). Ez pedig inkább önbizalomhiány, és/vagy féltékenység.
De mondom! Szurkolok nektek, de azért szeretném, ha nem iktatnák törvénybe a ti értékrendeteket... Nagy szarban lennénk mi tökéletlenek...

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.23. 19:26:59

Azt hiszem hanyagoljuk azt a vonalat, hogy én a véleményem bárkire is rákényszeríteném, vagy elvárnám, vagy csak azt fogadnám el. Sokat írtam erről, hogy nem így van, kérlek fogadd ezt el, vagy írd meg, hogy miből érzed így. Abból tudok tanulni, tudok változtatni. Az, hogy csak általánosságban leírod, hogy jaj, most jön a keresztény üldözés, meg nehogy törvény legyen, hát enyhén szólva frusztráló, főleg a sok ezirányú írás után.

"Az én szememben a teljes őszinteség nem adomány, hanem elvárás a másik felé." Valószínüleg ebben igazad van. Talán még az önbizalomhiányban is valamennyire, ha rólam van szó. Viszont nem adomány. Ez nem egy olyan dolog, ami van. Egyszerűen szeretem tudni a dolgokat, hogy én dönthessek. Én szeretném tudni, ha megcsalt a barátnőm, sőt azt is, ha netszexel vagy ha van egy fiú, akivel napi szinten intim leveleket vált.
Ez nem mindig könnyű. Sokszor okozott már álmatlanságot, csalódást és több hónapnyi fejtörést, hogy feldolgozzak bizonyos helyzeteket. Mindezek után, ha valaki megkérdezi, hogy nem lett volna jobb, ha nem tudod, azt mondom, hogy nem. Én ilyen vagyok, nekem ez kell.

Gondolom ezért próbáltam magam mellé pont olyan párt találni, akinek hasonló a gondolkodása. Nem azt mondom, hogy pont ilyen, de mégis hasonló. Mert valljuk be, ezen 'heppemet' az is maximálisan kielégítené, hogy ha én megkapok minden infót, közben nem mondok el semmit. És ezzel sem lenne semmi baj, de én olyat találtam, aki viszont is elvárja.
Nem mondom, hogy tökéletesek vagyunk benne. Ha azok lennénk, ez a blog nem született volna meg.

A válaszod a kérdésemre nekem túl általános. Szinte már selytelmes kategória. Nem kell mindent tudni, sőt van amit kérdezni sem... Jól hangzik, sőt nincs ezzel sem semmi baj, ha mind a két fél így gondolja. :) Sok férfit ismerek, aki még mindig boldogan élne együtt a feleségével és a szeretőivel, ha a nő megtartja ezt a tanácsot. Mint kiderült, mégsem felel meg nekik ez a felállás miután tudomást szereztek róla. Van ez így, szerintem joguk volt tudni, és meghozni a döntésüket. Akkor is, ha csak ideigelnesen más periódusba voltak. Sokat írtam már, még egyszer leírom, tényleg működik a modell, ha a nő is így gondolja, és soha nem kérdez.

Még utoljára a maratoni komment végére.

"vagy csak festik magukat, de pszt! ezt még feltételezni sem szabad" Nem hiszem, hogy azért nem szabad feltételezni, amiért te gondolod. Egyszerűen értelmetlen bármiféle kommentelés, beszélgetés, ha a másik szavahihetőségét kérdőjelezed meg. Abban a pillanatban veszti értelmét bármi.

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2014.06.23. 21:21:22

@notC: jogos a gondolt. Ajánlom ezt: maxandmaxina.blog.hu/2012/11/06/kurvak_muzsa_ribancok_es_az_oltar

... mondja Enzo F. , aki persze Max, egy "ágas-bogas lelkületű" figura, aki kezd bele-belezavarodni a netes aliasai életébe... :-P

kapdbeAdri 2014.06.23. 21:55:35

jaj mar megint milyen hosszuakat irtatok :S

notC 2014.06.24. 09:10:48

@Zalán_ib: "Egyszerűen szeretem tudni a dolgokat, hogy én dönthessek. Én szeretném tudni, ha megcsalt a barátnőm, sőt azt is, ha netszexel vagy ha van egy fiú, akivel napi szinten intim leveleket vált."

OK, és? Mit kezdesz az információval? Rágod magad, hogy amit bevallott az csak a fele volt-e, hogy vajon ma ma este mit fog még elmesélni? Vagy ha már birtokában vagy a tudásnak, akkor kitalálhatod a büntetést?
Te Zalán! Mi történne veled, ha asszonykád egy görbe estén összebújna egy sráccal valami kellemes lassú zenére, és neadjúristen elcsattanna egy csók?
Ugye el kellene mondania? Ha elmondaná, azzal a te kezedbe helyezné sorsát: megbocsájtás vagy büntetés. Szerinted melyik a rosszabb? Mert szerintem a megbocsájtás... Megalázó, "tartozol nekem", én vagyok a király, mert lám, még ezt is elnéztem neked, mert annyira szeretlek. Nem feloldoztad, hanem megaláztad...
Pedig valójában mi is történt? Lecsöppent egy csöpp méz az asztalra, és fel lett nyalva... Pfuj! Pedig nem szabad!?

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.24. 11:32:42

@notC: Nem igazán kell megítélnem egy hozzászólásod minőségét, de ez akkor is tetszik. Rávilágít, hogy kb. te hogy látod a szituációt, mégis látszik rajta, hogy érdekel, a másik, más felfogással vajon, hogy gondolja.

Először is, ha letettük az őszinteség alapjait, akkor nem fogom rágni magam, hogy csak a felét mondta-e el annak, ami történt. Bízok benne, elhiszem, hogy annyi történt, amit elmondott. Természetesen ez már annyira nincs meg, ha véletlenül lebukik és így tudom meg. Az egy másik szituáció, de maradjunk annál, amit leírtál.

Úgy gondolom, mivel egy pár vagyunk, így a sorsunk is közös. Viszont mivel egyéniségek is vagyunk, van külön szabad akaratunk. Tehát, akár mennyire is felháborítónak érzed ezt most, nem az Ő sorsát, de a kapcsolatunk sorsát a kezembe helyezi azzal, hogy elmondja a csókot. Ugyanis Ő csinált valamit, majd erre nekem most reagálni kell.

Vannak akik vallják azt, hogy ha nem tudnak ellenállni, akkor annak oka van. Ha ilyen lenne az a lány, akiről a példádban beszélsz, akkor az ominózus csók miatt, ő maga szakítana velem, attól függetlenül én mit mondok, megbocsátanék vagy sem. Mert az, hogy Ő megcsókolt valaki mást, nem tudott a szituációnak ellenállni, azt jelenti, hogy nem elég jó a kapcsolatunk.

Tehát a döntés az enyém, a döntés mindig az egyéné, hogy tudja/akarja-e folytatni a kapcsolatot, egy bizonyos információ után.
Az a probléma, hogy te ezt nagy problémának gondolod, szerintem meg ez a tisztelet a másik felé.

Mi a kapcsolat elején megegyezünk valamiben. Vagy konkrétan kimondjuk ezt, vagy ráérzünk, de nagyjából mindkettőnk értékrendje világos lesz. Szerintem mikor összekötjük az életünket, akkor ezen értékrendet elfogadjuk.
Mint már mondtam mi emellett tettük le a voksunk. Az sem baj, ha valaki a kegyes hazugságokat választja.

Megfordítva a történetet, ha én csókolnék meg egy lányt, és azt elmondanám, akkor örülnék neki, ha megbocsátana. Sőt, bizonyos mértékű 'büntetésnek' is örülnék. Nem érezném megalázónak, sőt, fel sem merülne a tartozás érzés.

Az meg a patt helyzet, ha én elvárom, hogy őszinte legyen, de ő ezt nem tudja megtenni, mert ha elmondja, és megoldjuk a dolgot az rosszabb, mint ha szétmennénk. Viszont a hazugság ekkor sem megoldás, a mi esetünkben.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.24. 11:47:32

@notC: Azért nem szeretem talán ezt az elhallgatás dolgot, mert túl váratlan lehet az eredmény, és lehet abba sokkal jobban beleroppannék, mint abba, ha szépen látom az ívet, miért is fogunk szétmenni. Esetleg próbáltam érte tenni is.

Tegyük fel, én azt hiszem minden jó, minden szép. Majd egyik nap a feleségem beállít, hogy Ő elköltözik viszi a gyereket, és mi elválunk, majd összeházasodik a szeretőjével. Azt hiszem kevesen tudnák ezt elviselni.

Nem azért, mert közben megalázott a hátam mögött. Mert már évek óta csalt. Ő maga sem gondolta, hogy ebből nagy dolog lesz, csak mindig csöpögött a méz, majd egyszer jött egy olyan, akivel mégis komoly lett. Tartott egy ideig, majd meghozta a döntést és lépett.

Az lenne a nehéz, hogy én minderről nem tudtam. Lehet éreztem, és megkérdeztem ezerszer, mi a probléma, tudok-e segíteni, hogy jobban érezd magad, de a válasz az volt, hogy semmi, szeretlek.
Míg, ha már az elején rájövünk arra, hogy neki miért is van szüksége, arra, hogy felnyalogassa a csöpögő mézet, lehet az egészet elkerültük volna. Vagy ha a vége ugyan ez, akkor is jobban fel tudtam volna készülni.

Igen, neki valószínűleg kényelmetlenebb lett volna. Nem a büntetés miatt, hanem mert már az elején szembe kellett volna néznie azzal, hogy 'a MI értékrendünk szerint (amiben Ő is hitt), hibázott'. Ezzel a legnehezebb szembenézni szerintem, mikor őszinte vagy. Ilyenkor fordul elő, hogy az értékrend mindig az adott szituációhoz igazodik, és felmentést találunk magunkba, ne kelljen bevallani.

Hédi_ib 2014.06.24. 11:54:04

@notC: Egy kérdés: az írásodból azt szűröm le, hogy a te asszonykádnak nem kellene elmondania az általad felvázolt esetet. Na de ha kiderül? Mit teszel? Megalázod a megbocsátással? Vagy megbünteted? De ugye a büntetésnek is vannak fokozatai és a vége vagy a szakítás vagy a megbocsátás. de ez utóbbi megalázó, tehát szakítasz egy csók miatt?

notC 2014.06.24. 12:37:14

@Zalán_ib: Mellébelszéltél Zalán, nem válaszoltál... Mit tennél, ha elmesélné, hogy nagyon bánja, de megtörtént? Hacsak ez nem az volt: "Mert az, hogy Ő megcsókolt valaki mást, nem tudott a szituációnak ellenállni, azt jelenti, hogy nem elég jó a kapcsolatunk."

@Hédi_ib: félelme ez: "tehát szakítasz egy csók miatt?"

Nagyon különbözőképp gondolkozunk a hűségről, a kapcsolatról, az összetartozásról. Én nem érzem feljogosultnak arra magam, hogy egy másik embert birtokoljak, elszámoltassak, zsaroljak a "szerelmemmel", hogy megmondjam hogyan élje az életét, és elszámoltassam a hibáival. Ahhoz vagy nagyon tökéletesnek kellene lennem (nagyon nem vagyok az) vagy... vagy nem tudom... Leginkább azt hiszem ilyen nem fordulhat elő.

Azt gondolom, hogy a bolhából lett elefánt, egérfingból hurrikán. Inkább félni egy életen át, mint megijedni párszor? Ez nem az én választásom.

De Hédi konkrét kérdésére is válaszolok: nem, nem szakítok egy csók miatt. Akkor sem, ha kiderül, akkor sem ha elmondja. Nem birtoklom őt, ő a társam! Önálló akarat, önálló értékrend, saját élet. Ha jól érezte magát a buliban, ha valami olyan történt vele, ami kívül esett a megszokáson, a komfortzónán, akkor humorral, (szerep)játékkal segítek azt úgy megélni, hogy abból töltődjön, több legyen. De semmiképp sem akarnék lelkiismeret furdalást okozni, bántani, büntetni, még akkor sem, ha egyébként valószínűleg nem esne jól. (van tapasztalat, nem fikcióról mesélek)
Tudom, hogy ez furcsa, de én azt gondolom, hogy ezzel nem gyengítem, hanem erősítem a kapcsolatunkat. Más emberek, más értékrenddel, másként gondolkozva és élve. Hát... Ilyen is van...

Ja! Bocs... ez még fontos: szerintem egy kapcsolat halála vagy éppen minősége nem azon múlik, hogy csókolózott-e az asszonyka vagy a férj miután kimondta a boldogítót!

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.24. 13:45:00

@notC: Nem beszéltem jobban mellé, mint te a feltett kérdésemre :)

Konkrétan pedig azért nem válaszoltam, mert nem ilyen egyszerű. Nagyon sok függ attól, hogy épp milyen periódusban vagyunk. El tudom képzelni sajnos azt a szituációt, hogy ez az utolsó csepp, és igen is egy csók miatt szétmegyünk.
Sőt, azt is, hogy úgy kezelem, mintha semmi nem lenne.

Azért a legvalószínűbb, akár mennyire is hihetetlen számodra, de megkérdezném, hogy miért érezte, miért tette meg? Megpróbálnám megérteni, hogy miből fakad az, hogy nem tudott nemet mondani, ellenállni a szituációnak. Igen is elgondolkodnánk azon, hogy vajon a mi kapcsolatunkban keresendő a dolog, azaz, nem elég jó, valami hiányzik.
Ha valamire rájönnénk, akkor pedig megpróbálnánk ellene tenni.

Ez megint azon múlik, hogy ki mit tart elfogadottnak. Te szerinted, egy csók belefér. Viszont azért szarul esik. Ha ki akarnám forgatni a szavaid, ahogy te szoktad, azt mondanám, hogy nem büntetsz, nem okozol bűntudatot, tehát eljátszod a mártírt. Aki szenved magában, de ezt nem mutatja ki. Amint kimutatod, máris bűntudatot keltesz.

Különben nem gondolom, hogy gyengítenéd ezzel a kapcsolatod. Mindenki úgy dolgozza fel magában a sérelmeket, ahogy tudja. Ha neked így maradéktalanul sikerült, nincs ezzel probléma.

Akkor most következzen az én kérdésem: Egy csók egyszer. Mint írtad, nem kitalált. Lehet nem vártál el semmit, de biztos, hogy akkori párodon ettől még láttad, hogy téged szeret, nem jelent semmit, megbánta! Vagy ez nem is számít?
Könnyű leírni, hogy én nem akarom őt birtokolni, de ez nem csak egy csókról szól. Mi van, ha szeretőt tart? Mi van, ha egyenesen 2 emberrel akar élni? Ha 2 embert szeret egyszerre? Nem kevés ember vallja, hogy képes erre.

Különben érzésem szerint, a mi hozzáállásunk sem a birtoklásról szól. Sőt éppen fordítva. Szeretném megadni a páromnak maximálisan a szabad döntés jogát. Ehhez viszont minden olyan információra szüksége van, ami az ügyhöz tartozik. Tisztelem annyira, hogy Ő döntsön, nem mögötte hozom meg a döntést, azzal, hogy el sem mondom.

S.Harrier 2014.06.24. 14:44:04

Sajnálatosnak tartom, ha az első szárny nyitogatások a virtuális világ valótlanságában történnek meg, többnyire már az első perctől kezdve hazugsággal fűszerezve.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.24. 15:05:27

@S.Harrier: Kicsit had védjem meg Virágot. :)

Kezd a világ átalakulni ebben a tekintetben, és mint minden változásnak van jó és rossz oldala is. Biztos van így sok jó dolog, amit kihagyott, és olyan is, amit fordított esetben sajnálna.
Ha ez annyira sajnálni való lenne, akkor nem hiszem, hogy ennyire elterjed, mert egyszerűen az emberek nem akarnák.

Viszont nem kijelentésnek, hanem kérdésfelvetésnek nagyon jó! @hervadt Virag: hogy érzed, baj az, hogy veled így esett meg? Miszerint előbb a neten történtek a dolgok, aztán az életben? Gondolod a netet kihagyva jobb lett volna?

Hédi_ib 2014.06.24. 15:15:39

@notC: Tévedsz, nem a félelmem. Itt rólad volt szó, nem rólam. Én tudom mit tennék, de ahogy olvasom, te nem. Az írásod alapján párod bármit megtehet veled, mert vagy nincs bátorságod tenni ellene, vagy csak leszarod. Tényleg nem értelek. Ha egyszer azt írod, hogy a megbocsátás megalázás és ez csúnya dolog, akkor hogy lehet az, hogy a csók miatt nem teszel semmit? Olyan nincs, hogy nem teszel semmit. Ha nem szankcionálod, akkor megbocsátod, tehát megalázod a párod. Számomra teljes mértékben értelmezhetetlen és katyvaszos a válaszod. Úgy érzem minket degradálsz, magadat pedig az álszerénység paravánja mögé bújtatva mutatod be. Félreértés ne essék, eszem ágában sincs megsérteni téged, de azt hiszem nem érek fel ész és értelembeli magasságodhoz, ezért úgy érzem jobb ha ettől a vitától visszavonulok, és maradok csendes megfigyelő.

notC 2014.06.24. 15:23:22

@Zalán_ib: Aszem lezárom lassan a vitát, mert félő, hogy horror kategóriába tartozna belegondolni abba, hogy vannak akik másként viszonyulnak a hűséghez, másként élnek egy kapcsolatban. Nem rosszul, másként!

notC 2014.06.24. 15:37:49

@Hédi_ib: igazi csajos hiszti! :)

Szerintem is zárjuk le a vitát... Nem degradáltam le semmit és senkit, csupán arra próbáltam rámutatni, hogy vannak a skálán még sokan, akik mondjuk csak részben, vagy sehogy sem értenek egyet veletek.
Igen, vannak kapcsolatok ahol az őszinteség, hűség szavak a zászlóhordozók, vannak ahol meg más fogalmakat követne. Egyik sem tuti, egyik sem jobb vagy rosszabb.
Ti kezdtétek ecsetelni a flört és/vagy "netszex" (jelentsen bármelyik is bármit is) szörnyűségesen életveszélyes, kapcsolatgyilkos mivoltát.
Szerintem meg nem az (rögtön első hozzászólásom).
Ti kardoskodtok a feltétel nélküli őszinteség mellett, én viszont más véleményen vagyok.
Márpedig ez a minimum (ti. véleményeltérés) ami ahhoz kell, hogy lehessen vitázni. Ha erre számba adtok olyan szavakat amit sosem mondtam ki, tetteket, amiket nem tettem meg, bélyegeket, amiket ha viselek, ha nem, semmi köze hozzá senkinek, akkor ez így nem vita, hanem veszekedés, nem érvelés, hanem csata.
Eszem ágában nincs megkérdőjelezni azt, ahogy éltek, az elveiteket. Biztos nagyon klassz, biztos nagyon jól működik, sokak számára irigylésre méltó. Nekem nem az. Ez miért is baj?

Aszem kiveszem kedvencek közül a blogot, jobb nektek, ha megerősítést, bólogatást kaptok, semmint ellenvéleményt.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.24. 15:38:11

@notC: Látod, pont ezt írtam. Nincs meg benned még csak a szikrája sem annak, hogy válaszolj egy kérdésre konkrétan.

Szóval egyezünk meg abba, hogy nem lassan, hanem most zárjuk le a vitát, mert nem érzem úgy, hogy van értelme bármit leírnom, vagy kérdeznem.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.24. 15:48:02

@notC: Ennél messzebb még csak nem is lehetnél az igazságtól basszus. :)

Folyamatosan te minősítesz engem, párom, a véleményünket, a hozzáállásunkat miközben próbálok, próbállak visszaállítani vitára, és nem elítélésre.

Mert én megannyiszor elmondhatom, hogy nincs probléma azzal, amit csinálsz, csak ellentmond az egyik kommented a másikkal, és kérlek magyarázd meg, hogy miért, ha neked erre az a válaszod, hogy "horror kategóriába tartozna belegondolni abba, hogy vannak akik másként viszonyulnak a hűséghez".

Holott nem, hogy nem mondtam soha ezt, kifejezetten lassan hozzászólásokként is leírom, hogy bármi lehet jó, csak mind a ketten vallják azt, és érezzék jól benne magukat.
Ha olvastad a hozzászólásokat, senki eddig még nem értett velünk egyet. Mindenkinek voltak észrevételei, megjegyzései, hogy mi miért nem jó, vagy esetleg mégis lehet valamiben igazság. Ha neked az bólogatás, akkor ezt sajnálom.

Így aztán, köszönöm, hogy részt vettél a beszélgetésekben, de azt is köszönöm, hogy kiveszed a blogot a kedvencekből.

notC 2014.06.24. 15:49:14

@Zalán_ib: "de megkérdezném, hogy miért érezte, miért tette meg?"
Azért cseszd meg, mert EMBER! Mert NŐ, mert nem csak leéli, hanem megéli az életet, mert nincs szabályok, korlátok, konvenciók közé szorítva, mert mert megteheti, mert szabad akarattal rendelkezik, s mert hibázni is joga van!
Mert jogában áll eldönteni azt is, hogy velem akar-e élni, vagy inkább "elköltözik a szeretőjéhez".
Az én dolgom meg nem az, hogy átnézem a telefonját, kutakszom a netes társkeresőkön utána, hogy kifaggatom minden percéről, vagy zsarolom, hanem az, hogy olyan életet biztosítsak neki, hogy Ő akarjon velem maradni, mert mellettem boldog, egész, teljes.
Ugye milyen szarul hangzik?!

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.24. 15:57:49

@notC: Bocsi, ez már szánalmas. Köszönöm, így már picit bűntudatom sincs, hogy esetleg csak félreértelek, vagy nem értem meg a stílusod.

S.Harrier 2014.06.24. 17:08:06

@Zalán_ib: Rendben, kezeljük kérdésfelvetésként, és csak részben kijelentésként. :) Azonban a környezetemet figyelve, nekem olybá tűnik (és ezért tartom károsnak a virtuális alapú kapcsolatokat), hogy a legtöbb esetben nem fedi a valóságot, mert írni bármit lehet, attól a két fél még nem vesz részt a másik ember életében, nem látják egymás gesztusait, nem ismerik meg a másik testbeszédét (amin a webcam sem segít, a sebessége miatt értékelhetetlen képet ad), tehát átsiklanak az "árnyalatokon", illetve észre sem veszik őket, holott azokban rengeteg pozitív és negatív információ bújik meg titkon. Vagyis egy virtuális kapcsolatnak megvan a veszélye, hogy pontosan ezért hátrányokkal indul, szemben a valós világban kialakuló kapcsolatokkal szemben. Természetesen igazad van abban, hogy a világ kezd átalakulni, de jó ez nekünk? És még egy másik megfigyelés. A legtöbb nő, aki a neten ismerkedik (és sajnos kénytelen vagyok a 40-es korosztályig jelölni őket), azt hiszi el, amit a monitoron lát. Távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek, csak azt írom, amit látok. Példának okáért, nagyon sokszor olvasható kommentekben a következő mondat "Ja, hát szemtől szembe már nem merném megmondani neki, de neten sokkal könnyebb." Röviden azt szerettem volna ecsetelni, hogy az ösztönökön alapuló, kapcsolat eleji, kivétel nélkül kötelező "játszadozást" a net teljesen hazavágja. Akivel a neten hetekig chatelésbe keveredik az ember, arra lehet, hogy az utcán, szórakozóhelyen fel sem figyelne. De mindez természetesen csak az én véleményem, az én szemszögemből, a saját tapasztalataim alapján. Van még más is, de egyelőre azt nem tudom megfelelően felvázolni. :)

S.Harrier 2014.06.24. 17:11:03

Azért 40-ig, mert a 40 felettiek valószínűleg ismerik a hagyományos ismerkedés fortélyait is.

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.24. 18:56:15

@S.Harrier: Teljesen igaz az, amit leírtál. Már rég ismerkedtem neten, nem tudom, mi most a helyzet, de mi anno valamilyen szinten külön kezeltük a dolgokat.

Hiába beszélgettem ismerkedtem valakivel a neten akár hónapokig, akkor is az első találkozó volt az, ami döntött. Addig mindenki csak virtuális kapcsolatnak tekintette.
Azért sajnos abban egyet kell értsek, hogy maga az udvarlási fázis így átalakult. Mert egy neten ismerkedés után, a személyes találkozó legtöbbször arra szolgát, hogy felmérjük azt, a másik mennyire hasonlít vagy egyezik a netes 'énjével'. Lehet nekem volt szerencsém, de én soha nem futottam bele olyanba, aki nagyon más lett volna, vagy akinek én lettem volna más. Így aztán az első találkozás után hamar alakult ki valami több, ha nem pont az első találkozón.

Én személy szerint ezt sajnálom. Vagyis sajnáltam, hogy kimaradt. Igaz a neten volt már egy hasonló, de nem ugyan az.

Viszont, azt ne feledjük el, hogy amit te negatívumként látsz, miszerint egy szórakozóhelyen fel sem figyelnének egymásra, az a másik szempontjából pont a lényeg. Hogy első körben le lehet úgy bonyolítani az ismerkedést, hogy nem a kinézet, a külsőségek (ruha, pénz stb) a lényeg.

Különben másokon látom, hogy ez nem csak a netre jellemző manapság. Egy buliban összefutnak, majd aznap lefekszenek, csak azután kezdik meg az ismerkedést. Az azért már megint nem ugyan az. Pedig mondjuk életében nem chat-elt idegennel az illető. Azért van ilyen manapság is. :)

Szóval én is nagyon kíváncsi vagyok Virág mit gondol erről.

S.Harrier 2014.06.24. 21:08:17

@Zalán_ib: Valóban szerencsés voltál, ha a neten megismert személyek a valóságban is megfeleltek. Sajnos nekem volt olyan eset, hogy ahogy megláttam a pasit (gyökeresen másként festett életben, mint az előzőleg küldött fotókon), attól kezdve azon imádkoztam, hogy csak most ne találkozzak össze ismerőssel! Szerencsére hamar sötétedett. De hát ebből is lehet tanulni. :)

Érdekes, eszembe se jutna, hogy a ruházatot, vagy a pénz mennyiségét figyeljem.

Végül is a hirtelen vízszintes helyzet kialakulásából is lehet tartós párkapcsolat, de azért nem ez a jellemző a legtöbb esetben. Ha pedig mégis, akkor ott, már az első perctől kezdve tartalom van/volt a háttérben. :)

kapdbeAdri 2014.06.24. 22:37:07

@Zalán_ib es @notC !!!
@Zalán_ib neha irhatna rovidebben es nem lenne annyira felreertheto, mint pl most nalam is picit kinyilt a bicska
a huseg kerdesben @notC velemenyevel azonosulok (es tudom ezert nem esik nekem Zalan)
en nem akarnam tudni hogy mit kavar, mert fajna, ahogy elofordult hogy volt aki tul oszinte volt velem
ebbe bele tartozik olyan "aprosag" is hogy mondjuk maszturbal a zuhany alatt. nem erdekel, tudom mas a szexualis igenyunk es ha neki erre van igenye akkor tegye

hervadt Virag 2014.06.25. 00:31:19

@S.Harrier:
a virtualis valosag nem hazugsag,
vannak benne hazug emberek de a valo eletben is, a net ugyanakkor kepes olyan embereket osszehozni akik amugy lehet soha nem talalkoztak volna
valoszinu szerencses vagyok hogy rogton egy felig ismert barati tarsasagba kerultem a neten, akik figyeltek egymasra, es a valosagban is baratok voltak, es valodi kapcsolatok szulettek

hervadt Virag 2014.06.25. 00:32:25

@Zalán_ib:
a neten annyival masabb szerintem az ismerkedes hogy ott aztan tenyleg a szemelyiseg kerul eloterbe :)
es ez szerintem nagyon pozitiv
jo volt igy, ahogy volt nekem

hervadt Virag 2014.06.25. 00:41:48

@S.Harrier:
talan en is szerencses vagyok mert nem volt igazan rossz tapasztalatom,
de eleg biztosra is mentem, sok sok beszelgetessel

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.25. 09:06:33

@kapdbeAdri: Üdv, látom akkor sikerült elolvasni mindent. :)

Mint mondtam, van egy olyan hibám, valószínűleg a stílusomból adódóan, ami másokban azt az érzést keltheti, hogy lenéző vagyok. Nem érzem mi az, ha érezném, akkor abban a pillanatban javítanék rajta, mert nincs bennem ilyen.

Tehát Adri, kérlek segíts nekem ebben, és írd meg, hogy mi okozta a bicskanyílást. Csak akkor tudok, javítani, ha megértem. Ha nincs kedved esetleg ezt mindenki előtt, írj nyugodtan a privát címemre.

Előre is köszönöm. :)

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.25. 10:29:30

@kapdbeAdri: Maradva a zuhanyzós témánál. Azért nem mindegy milyen szituációban kerül elő. Azért mert ezzel akar bűntudatot kelteni benned, azért, mert keveset vagy vele, vagy mert azt gondolja, hogy téged ez izgat.

Ez is egy olyan dolog, hogy egyszer felhozza, mondjuk nem bűntudatkeltésként, akkor te elmondod, hogy megérted, hogy neki erre szüksége van, sajnos nem tudsz ebben segíteni, mert neked már az igényed, csinálja nyugodtan akkor, mikor jól esik neki, de ne mondja el neked, mert csak rossz érzésed lesz miatta. Ennyi, innentől már tiszta a helyzet mindkét részről.

Ő engedélyt kapott, hogy bűntudat nélkül csinálja (ez sokat számít), neked pedig nem hozza fel többet a dolgot.

kapdbeAdri 2014.06.25. 13:36:29

szerintem baromi nagy problemak vannak ott ahol valaki azert mond el valamit, hogy buntudatott keltsen
es ott is nagy a gond, ahol valaki oszinten beval valamit es buntetest kap erte (most ezzel valoszinu jo paran nem fognak egyet erteni) utalok itt a masik korabbi nezetelteresre a kommentekben
a megcsalas/flort/csok barmi hiba bevallasa nem buntetest kellene maga utan vonnia hanem ... problema megoldast, keresni hogy miert tortent a hiba es megoldani
valahol ez ugy tortenik hogy a hazassag nyitott lesz, valahol igyekeznek a kapcsolat langjat visszaallitani
valahol pedig egyaltan nincs meg a hajlandosag erre hanem sutbavagni mindent
minden par maga donti el, es nincs jogunk elitelni masok velemenyet

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.25. 14:02:31

@kapdbeAdri: Próbálok rövid lenni. :)

Én azt vettem észre, hogy ezen pici bűntudatkeltések, stb. sok kapcsolatnak a részei, méghozzá a játszmázás része. Nem is biztos, hogy tudatos, simán lehet, hogy a másik fél csak egy sérelmét próbálja kifejezni, csak rossz módot választ.
Én sem értek vele egyet, mégis sok kapcsolatban fordul elő, és nem feltétlenül haldoklókban.

"a megcsalas/flort/csok barmi hiba bevallasa nem buntetest kellene maga utan vonnia hanem ... problema megoldast, keresni hogy miert tortent a hiba es megoldani
valahol " éppen erre írtam, hogy ha kiderül, hogy a párom mással csókolózott

"megkérdezném, hogy miért érezte, miért tette meg? Megpróbálnám megérteni, hogy miből fakad az, hogy nem tudott nemet mondani, ellenállni a szituációnak. Igen is elgondolkodnánk azon, hogy vajon a mi kapcsolatunkban keresendő a dolog, azaz, nem elég jó, valami hiányzik.
Ha valamire rájönnénk, akkor pedig megpróbálnánk ellene tenni."

Úgy érzem ez ugyan az, amit te is írtál.

kapdbeAdri 2014.06.26. 00:54:05

a jatszmazas faszsag. pont

Zalán_ib · http://intimbeszelgetesek.blog.hu/ 2014.06.26. 08:18:41

@kapdbeAdri: Hiába értek veled egyet, kaptam már lecseszést ezen véleményemért nem egyszer. Sokan tartják a kapcsolaton belüli játszmázást a kapcsolat fűszerének.
süti beállítások módosítása